Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οι πρώτες εικόνες από το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά - Στο Ληξούρι οι περισσότερες ζημιές

FACEBOOK / ELENI LOUKERI
Τρομαγμένοι και τρομοκρατημένοι από το νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου πετάχθηκαν από τα σπίτια τους, τα ξημερώματα  οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς. Ακόμη ένας ισχυρός σεισμός, 5,7 Ρίχτερ Το συμπέρασμα και αυτή τη φορά είναι πως η Κεφαλονιά άντεξε... 
Οι πρώτες εικόνες από τη στιγμή του σεισμού είναι συγκλονιστικές!
 Οι  περισσότερες ζημιές εντοπίζονται ξανά στο Ληξούρι.
 Δέκα ελαφρά τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ληξουρίου, Διονύση Μαρκάτο. Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, σε όλους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Επιβεβαίωσε επίσης πως από το σεισμό έπεσε ο μαντρότοιχος του νοσοκομείου αλλά άμεσα συνεργεία του δήμου άνοιξαν το δρόμο και το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά και όλο το προσωπικό είναι στις θέσεις του.
FACEBOOK / ELENI LOUKERI Στο χωριό Άγιος Δημήτριος, 2 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό όπως είπε στον ΣΚΑΙ κάτοικος του χωριού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άνδρας τραυματίστηκε όταν στη διάρκεια του σεισμού έπεσε πάνω του το ψυγείο, ενώ πρόσθεσε πως έχουν πέσει όλες οι μάντρες του χωριού.
 Σύμφωνα με το e-kefalonia.net, κάτοικοι από χωριά της Παλικής λένε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τεράστιες υλικές ζημιές στα σπίτια. Αποκλεισμένοι αναφέρουν ότι είναι οι κάτοικοι στα Χαυριάτα, ενώ ο δρόμος με το Ληξούρι παραμένει κλειστός.
Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από το μεσημέρι.
 Μεγάλη ανησυχία στα Κουρουκλάτα καθώς το καμπαναριό όπως γράφει το e-kefalonia.net, μετά το νέο σεισμό έχει γύρει και αιωρείται στον κενό. Προσοχή χρειάζεται από τους κατοίκους του νησιού που δεν πρέπει να μετακινούνται στο οδικό δίκτυο άσκοπα.
Εξαιτίας του νέου σεισμού, αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν κλειστά μέχρι και την Τετάρτη και θα ανοίξουν ξανά την Πέμπτη.
Εκτός από τη συνεχή σεισμική ακολουθία, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κακό καιρό. Βρέχει συνεχώς κάνει κρύο. Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη και μόνο από το μεσημέρι της μέρας θα φτιάξει.