Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πανθρακικός έβαλε... Λαδάκη στη «μηχανή» και πήρε το «τρίποντο»,- "Χ" στη Λιβαδειά - Νίκες ΠΑΣ και Εργοτέλη

Ο Πανθρακικός έβαλε... Λαδάκη στη «μηχανή» και πήρε το «τρίποντο»
Με νίκη συνέχισε ο Πανθρακικός τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λιγκ, καθώς επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους σημείωσε ο Λαδάκης στο 70΄, ο οποίος έξω από την περιοχή έκανε το σουτ και η μπάλα, αφού «βρήκε» στον Φαΐσκα, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Γιωργαλλίδη
Στο 30΄,  ο Πανθρακικός «άγγιξε» το γκολ, όμως ο Ιγκόρ «σημάδεψε» το δοκάρι του Γιωργαλλίδη
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Ντιόγκο, Λαδάκης, Τζάνης (81΄ λ. τρ. Τριανταφύλλου), Εμπόου, Μολίνα (55΄ Μπαϊκαρά), Ρομέου (84΄ Χασομέρης), Μπεν Σαμπάτ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Φαΐσκα, Δημήτρης (46΄ Γουνδουλάκης), Καζναφέρης (74΄ Νταβίντ Τόρες), Μενδρινός, Σιαλμάς, Κάταϊ (46΄ Μπέλιτς), Βλαχοδήμος

Ο Ντάρεν Άμπρoουζ χάρισε σημαντικό βαθμό στον Απόλλωνα στη Λιβαδειά εναντίον του Λεβαδειακού, καθώς στο 89' ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Κώτσιος στο 62΄ κι έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ιντζίδης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Λαμπρόπουλος (71΄ Βαρέλα), Κονέ, Μάρτινς (80΄ Καπό), Λυκογιάννης, Ορτέγκα (90΄+2 Μιλοσάβλιεβ), Μάντζιος.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Κανακούδης, Χατζηζήσης (78΄ Σόντεμπεργκ), Κόρμπος (65΄ Αμπροουζ), Παντελιάδης, Αλβαρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα, Τσοκάνης (84΄ Μπάρκογλου), Ντάλμπεργκ, Λουσέρο.

Νικηφόρο όσο και επιβλητικό ήταν το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από το γήπεδο των Πηγαδίων.
Οι Ηπειρώτες,  επικράτησαν 3-0 της Ξάνθης, με τον ΠΑΣ να διατηρεί το αήττητο επί θητείας Γιάννη Πετράκη (δεύτερη σερί νίκη μετά από το 2-1 επί του Λεβαδειακού το περασμένο Σάββατο).
Τα τέρματα του ΠΑΣ, ο οποίος μόλις σήμερα έκανε... ποδαρικό στις εκτός έδρας νίκες του εφετινού πρωταθλήματος, σημείωσαν οι Τζημόπουλος (7`), Κοροβέσης (31`) και Ίλιτς (58`).
Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Κοροβέσης «σημάδεψε» το δοκάρι της εστίας του Τσέμα, όμως στην εξέλιξη ο Τζημόπουλος με απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1). Η Ξάνθη ανέβασε ρυθμούς, ωστόσο το δεύτερο «χτύπημα» από πλευράς ΠΑΣ δεν άργησε να έρθει.
Ο Ίλιτς με εξαιρετική μακρινή πάσα βρήκε τον Τσουκαλά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, εκείνος πάσαρε στον Κοροβέση και ο τελευταίος προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα με πλασέ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (0-2).
Η Ξάνθη ισοφάρισε τα... δοκάρια στο 56ο λεπτό, όταν η μπάλα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη, όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ. Στο 58΄ από την πάσα του Στρούνα, ο Ίλιτς βρέθηκε στην καρδιά της ξανθιώτικης άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 0-3.
Ο Γιάκος στο 74΄ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσέμα, δίνοντας συνέχεια στην αγωνιστική... παράσταση του ΠΑΣ στο γήπεδο των Πηγαδίων και στον διασυρμό της Ξάνθης.
 ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Κάλβο (46` Μαρίν), Γούτας (70` Τριάδης), Σολάρι, Γκαρσία (46` Βασιλακάκης), Χοσέμι, Φλίσκας, Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (86` Αυγενικού), Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Ίλιτς (82` Κυβελίδης), Μπέριος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα (74` Ντάσιος).

Με σκόρερ τους Διαμαντάκο και Μπαντιμπαγκά, ο Εργοτέλης έκαμψε την αντίσταση της Βέροιας.
στην αναμέτρηση  που έγινε στο Ηράκλειο, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε 2-0 της Βέροιας, με τον Διαμαντάκο να σκοράρει στο 56ο λεπτό και τον Μπαντιμπαγκά να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 86
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο (79΄ Κοζορώνης), Ρομάνο, Ιμπραΐμ, Χαντί (46΄ Κούμπικ), Διαμαντάκος, Μπαντιμπαγκά (90+2΄ Μονακέλο).
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς):
Καντιμοίρης, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Μπάρμπας (87΄ Τζημογιάννης), Όστοϊτς, Ζεζίνιο (70΄ Καλτσάς), Τραπ, Παυλίδης (79΄ Κομολόφ), Μπεν, Γκονσάλβες, Μπαργκάν.