Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0: «Ενέδρα» στην Τρίπολη!



Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Superleague και τον πέρασε στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας αυτός στην τέταρτη θέση με 42 βαθμούς και αφήνοντας πέμπτους τους «πράσινους» (έχουν 40), οι οποίοι βρίσκονται στο +6 από τον έκτο Πανθρακικό.

Οι Αρκάδες επέκτειναν το αήττητο σερί τους σε 9 αγώνες, με απολογισμό 6 νίκες και 3 ισοπαλίες (αήττητοι φέτος στην έδρα τους με απολογισμό 6 νίκες και 5 ισοπαλίες), ενώ ο Παναθηναϊκός, που ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο αλλά «αγνώριστος» στη συνέχεια, γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 4 αγώνες (3 νίκες, 1 ισοπαλία ως σήμερα). 
Οσο για την εικόνα του αγώνα; Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά το καλό πρώτο 10λεπτο των γηπεδούχων, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πρέσαρε ψηλά, πήρε τον έλεγχο και ανάγκασε σε λάθη τους γηπεδούχους.
Ωστόσο, σε αυτό το καλό του 35λεπτο (ως το ημίχρονο) δεν κατάφερε να σκοράρει, αν και δημιούργησε έξι καλές φάσεις (12', 30', 34' Κλωναρίδης, 14' Κουτρουμπής, 33' Ατζαγκούν, 45'+1' Μπεργκ), με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο γκολ.
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0: «Ενέδρα» στην Τρίπολη! (photos) | onsports.gr Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Αστέρας ήταν αυτός που μπήκε πρεσάροντας ψηλά και είχε την τύχη να αξιοποιήσει το πρώτο σημαντικό λάθος που έκαναν οι «πράσινοι» με τον Ζέκα στο 54' και να φτάσουν στο γκολ με τον Καράσκο. Ο Πορτογάλος ήταν περίλυπος μετά το 1-0 και δύο-τρεις συμπαίκτες του έσπευσαν να τον στηρίξουν.
Μετά το γκολ, οι Αρκάδες έπαιξαν με το χρόνο… και το αποτέλεσμα, δίνοντας χώρο στον Παναθηναϊκό, η αγωνιστική εικόνα του οποίου δεν είχε καμία σχέση με την καλή του πρώτου 45λεπτου. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πολύ δύσκολα, πλέον, απειλούσαν. Ένα μακρινό σουτ του Ζέκα στο 64' ήταν η πρώτη τελική, ενώ στο τέλος, μια αντεπίθεση με τον Μπεργκ (81') και ένα σουτ του Ντίνα (82') δεν έφεραν κάτι ουσιαστικό.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Καράσκο (67' Ζησόπουλος), Ντε Μπλάσις (79' Τσαμπούρης), Μπαράλες (88' Χουάνμα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός (81' Ντίνας), Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (75' Καρέλης), Μπεργκ.