Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

3,7 Ρίχτερ τα μεσάνυχτα στο Αίγιο

 Ο εγκέλαδος έχει βαλθεί να κάνει τους κατοίκους της κεντρικής και δυτικής χώρας, να φοβούνται πραγματικά, μιας  και κάθε μέρα βιώνουν δεκάδες αισθητούς σεισμούς.
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 00:49 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις Καμάρες Αιγιαλείας. Το επίκεντρο βρίσκεται 158 χλμ Δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας, 13 χλμ. βορειοδυτικά του Αιγίου, και 24 χλμ ανατολικά βορειοανατολικά της  Πάτρας.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πάτρα και στην Ναύπακτο αλλά και σε πολλές περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Ήταν επιφανειακός σεισμός με βάθος 5 χιλιομέτρων, και γι' αυτό έγινε  πολύ αισθητός.

Επίσης σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 21:42  και αναστάτωσε εκ νέου τους κατοίκους όλης της Κεφαλονιάς,ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ζάκυνθο.
Συγκεκριμένα, ο δυνατός μετασεισμός, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.