Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο Φιντέλ ζει. Και (λένε ότι) τον είδαν... (photo)

Fidel-2
Twiter@EmOikonomidis
Αρκετοί Αμερικανοί, δηλαδή η κοινωνία που εξακολουθεί να κάνει κουμάντο στον πλανήτη, παρόλο που προσέρχεται στις κάλπες για να εκλέξει τον Πρόεδρό της, μονάχα κατά το ήμισυ, ή και ακόμη λιγότερο, εξακολουθεί να πιστεύει, πολλές δεκαετίες μετά την αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων, ότι ο Φιντέλ Κάστρο είναι νεκρός. Από… τότε.
Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας περιέβαλε με διαστάσεις… μυστικισμού την παρουσία του στον δημόσιο βίο της χώρας του, και σε πλείστες περιπτώσεις η υγεία του έγινε αντικείμενο μελέτης και αναλύσεων από ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Έχοντας πλέον αποτραβηχτεί από τη διοίκηση της χώρας που… κληρονόμησε όταν “ξεφορτώθηκε” τον Ερνέστο (“Τσε”) Γκεβάρα, παραδίδοντας τα ηνία στον αδελφό του Ραούλ, ο Φιντέλ Κάστρο πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις. Με αποτέλεσμα οι φήμες περί “αποχώρησής” του από τη ζωή να εντείνονται και να πολλαπλασιάζονται.
Η τελευταία φορά που ο Φιντέλ Κάστρο είχε εμφανιστεί δημοσίως ήταν τον Απρίλιο του 2013. Μέχρι χθες, οπότε και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Granma” του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Φιντέλ Κάστρο παρέστη στα εγκαίνια ενός στούντιο τεχνών στην Αβάνα.
Στο site της εφημερίδας μάλιστα δημοσιεύεται και η σχετική φωτογραφία, χωρίς ωστόσο να δείχνει το πρόσωπο του 87χρονου Φιντέλ Κάστρο. Το πλάνο δείχνει τον Κάστρο από πίσω, να κάθεται και να θαυμάζει έναν πίνακα ζωγραφικής, ενώ από video υπάρχει ακόμη μια φωτογραφία του γερασμένου ιστορικού ηγέτη της Κούβας, την ώρα που προσέρχεται στην εκδήλωση.

ysterografa.gr