Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Πώς ο Α. Σαμαράς «άδειασε» τον Κ. Μητσοτάκη για τους σχολικούς φύλακες

Στις δηλώσεις τους στα κανάλια σχολικοί φύλακες που συμμετείχαν χθες σε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλεγαν μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τους φέρθηκε πιο ανάλγητα σε σχέση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Και εννοούσαν ότι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δέχτηκαν χημικά από τα ΜΑΤ και ο υπουργός δεν είχε κάτι να τους πει, ενώ ο πρωθυπουργός τους άφησε ανοιχτή μια χαραμάδα ελπίδας ότι θα βρεθεί λύση μέχρι να λήξει το οχτάμηνο της διαθεσιμότητας. Γεγονός είναι ότι ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε εντολή στον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Κ. Μπούρα να βρει λύση και αυτό εκ των πραγμάτων συνιστά «καπέλο» στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που παίζει τον άχαρο ρόλο του «επόπτη» των απολύσεων.
Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, παίζεται ένα παιχνίδι «καλού και κακού αστυνομικού» με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εμφανίζεται προσηλωμένος στις μνημονιακές δεσμεύσεις και τον πρωθυπουργό να διαφημίζει την κοινωνική ευαισθησία του παρεμβαίνοντας εκ των υστέρων. Μόνο που αυτό το παιχνίδι δεν είναι συμφωνημένο μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά αποτελεί έμπνευση του Μεγάρου Μαξίμου και αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση την άλλη πλευρά.
Οι σχολικοί φύλακες, πάντως, δεν θα μείνουν απαθείς. Θα περιμένουν για λίγο τις κινήσεις Μπούρα και στη συνέχεια θα κινητοποιηθούν ξανά.
Της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό είχε προηγηθεί συγκέντρωση έξω από το ΥΠΔΜ όπου προκλήθηκε ένταση με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.

aftodioikisi.gr