Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Βήμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ, και Ολυμπιακό Βόλου

IraPaok

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», για πρώτη φορά μετά το 1998, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά.

Το γκολ για τον «δικέφαλο» πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 58', με το οποίο ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο «σπίτι» του «Γηραιού» μετά τις 8 Μαρτίου του 1998 (3-2) και συνολικά 13 αναμετρήσεις, στις οποίες ο Ηρακλής είχε 7 νίκες και 6 ισοπαλίες (όλες σε αγώνες πρωταθλήματος).
 Πάντως, η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Σαββίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη, αποβλήθηκε από τον διαιτητή.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70' Γιάρολιμ), Μπάμπα, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77' Σιατραβάνης), Ζάχορα (68' Ματσούκας).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης (76' Κάτσε), Λάζαρ (46' Μαντούρο), Γεωργιάδης, Λούκας (71' Ολίσε), Νίνης, Αθανασιάδης.

Με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται και ο Ολυμπιακός Βόλου μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Αστέρα Μαγούλας στο πρώτο παιχνίδι. Εφόσον υπερασπιστεί τη νίκη του στον επαναληπτικό της 23ης Ιανουαρίου θα βρεθεί απέναντι σε έναν εκ των Παναθηναϊκού ή Ηρακλή Ψαχνών για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης
 Στο 67΄  στην πρώτη αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Δεινόπαπας βρέθηκε απέναντι στον Κασμερίδη και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Εμάνουελ Ρόκκα με τον Γκούρμα στο 87’ με καρφωτή κεφαλιά να κάνει το 2-0 και να «καθαρίζει» για την ομάδα του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Πινδώνης (80' Ολίσε), Καπετάνος (58' Δεινόπαπας), Πόνσε (70' Καρράς), Κατσίκης, Γκούρμα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Σαμαρόπουλος (62' Δημητριάδης), Νόνης, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος, Στρατάκης (70' Έβερετ), Ασλανίδης, Μαρτίνεθ, Κανελλόπουλος (82' Τσακώνης)