Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ένα χρόνο (μήνα) χωρίς νίκη ο Αστέρας Δερβενίου, που έχασε και από τον Πέλοπα Κιάτου


Καλύτερος σε γενικές γραμμές ο Πέλοπας Κιάτου, είχε και το απαραίτητο σπρώξιμο από το διαιτητή και έτσι νίκησε τον Αστέρα Δερβενίου, που παρουσιάστηκε χωρίς κουράγια, με σκορ 3 – 0.
Ο Αστέρας διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, πληρώνει ακριβά τις απουσίες βασικών παικτών του και τη κακή ψυχολογία του, την οποία επέφεραν τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα.
Η ομάδα χρειάζεται γερό ταρακούνημα και αυτό αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της διοίκησης. Ο Πέλοπας χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν ομάδα, φάνταζε στο γήπεδο σαν κυρίαρχος του αγώνα, γιατί έβγαλαν οι παίκτες του περισσότερο πάθος και φυσικά προφυλάχθηκαν και από το διαιτητή σε καίρια σημεία του αγώνα, ώστε να διατηρήσουν τη ψυχολογία του νικητή που κέρδισαν με το πρώτο τους τέρμα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Πέλοπα να κρατά την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε σχέση με τον Αστέρα που προβληματιζόταν ιδιαίτερα από το βρεγμένο λόγω της βροχής γήπεδο. Στο 30’  ο Πράτος ελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Πολύζου, πήγε προς τα δεξιά στην πλευρά του Μετεβελή, και μπαίνοντας στην περιοχή σκόραρε σουτάροντας χαμηλά στην απέναντι γωνία.
Στο 41’ σε διεκδικούμενη μπάλα μέσα στην περιοχή του Αστέρα ο Λίλιος έσπρωξε τον Κουτρούλη που παραπάτησε και βρήκε με το χέρι του την μπάλα. Ο διαιτητής κ Ι. Κακριδής, μετά από παραίνεση των παικτών του Πέλοπα σφύριξε πέναλτι, χωρίς όμως να δείξει κάρτα στον Κουτρούλη – προφανώς συνειδησιακά δεν του πήγαινε. Οι εύλογες διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα δεν είχαν αποτέλεσμα, όπως δεν είχε, για πολύ λίγο, αποτέλεσμα και η προσπάθεια  του Φραντζή στο σουτ από την άσπρη βούλα του Μιχαλόπουλου. Έτσι ο Πέλοπας πήγε με ένα σίγουρα πολύ καλό αποτέλεσμα στα αποδυτήρια.
Στο 67’ ο διαιτητής αρνήθηκε  ένα πέναλτι στον Αστέρα, όταν ο Μακρυγιάννης πέρασε από δεξιά μέσα στην περιοχή με την μπάλα και σπρώχτηκε από πίσω. Ο δε έτερος βοηθός κ. Ντέμσιας σήκωσε τρεις φορές οφσάιντ τους επιθετικούς του Αστέρα ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες, η μία μάλιστα φορά, όταν ο Μετεβελής έφυγε κανονικά,  ήταν τόσο κραυγαλέα που δημιουργείται απορία για τον ορισμό του σε αγώνα Α’ κατηγορίας. Σε άλλη μια φάση σε σέντρα του Κουτρούλη από δεξιά, ο Μετεβελής αστόχησε με την κεφαλιά του σε σχεδόν άδεια εστία. Στο 78’ ο Λίλιος έφυγε σχεδόν από τη σέντρα, με την άμυνα του Αστέρα να βρίσκεται σε ανισορροπία, καθότι ο Αστέρας είχε κερδίσει κόρνερ και είχε γεμίσει με παίκτες την περιοχή του Πέλοπα, και φθάνοντας στην περιοχή του Αστέρα πλάσαρε τον εξελθόντα Φραντζή “καθαρίζοντας” τον αγώνα. Ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες για λογαριασμό του Πέλοπα, ώστε να διευρύνει το 3 - 0, μιας και οι παίκτες του Αστέρα απογοητευμένοι παράτησαν τον αγώνα.
Συμπερασματικά ο Πέλοπας κέρδισε για ήταν καλύτερος σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, αλλά όταν χρειάστηκε είχε και τη βοήθεια της διαιτητικής τριάδας. Ο Αστέρας πρέπει να ανασυνταχθεί τάχιστα, γιατί δεν έχει πάρει βαθμό για ένα περίπου μήνα και έχει κατρακυλήσει πάρα πολύ στη βαθμολογία.
Ο διαιτητής κ. Ι. Κακριδής έδωσε με ευκολία το πέναλτι στον Πέλοπα, ενώ  αυτό του Αστέρα δεν θέλησε να το σφυρίξει. Ασορτί και οι βοηθοί του κ.κ. Σάνος και Ντέμσιας (ας ξαναδεί λίγο τον κανονισμό … καλό θα του κάνει).
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Κουτρούλης (81’ Τάφα), Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος (74’ Μερκούρης), Μαστρογιαννόπουλος,  Μακρυγιάννης, Πεθαίνος (56’ Λιθοξόου),  Πρίφτης, Καραγιαννίδης.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr