Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κοινωνική εργασία και διαζύγιο ΓΟΝ.ΙΣ. Αχαΐας

Εμφάνιση P1020244.JPG 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το διαζύγιο στην Ελλάδα και την Ε.Ε., η επιμέλεια και η γονική μέριμνα, το σύμφωνο κοινής επιμέλειας , το έργο του κοινωνικού λειτουργού στα πλαίσια του διαζυγίου καθώς και το έργο και οι προτάσεις του ΓΟΝ.ΙΣ παρουσιάστηκαν από επιστημονική  ομάδα αποτελούμενη από εκπροσώπους και επιστήμονες του ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ (κ. Καλαποθαράκος Δημήτριος - Πρόεδρος, κ. Γεωργιάδου Μαίρη - Συντονίστρια Κέντρου Στήριξης) και του ΓΟΝ.ΙΣ ΠΑΤΡΑΣ ( Δρ. Σικελιανού Δέσποινα -  συντονίστρια), έπειτα από  πρόσκληση της Eργαστηριακής συνεργάτιδος του ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ κ. Μαρίας Γιαλούρη, σε  φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.
Εμφάνιση sima gonis (2).jpg   Ο μη κυβερνητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΓΟΝ.ΙΣ (Γονεϊκή Ισότητα για τα Δικαιώματα του Παιδιού) δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2006 με έδρα του την Αθήνα ενώ στην πορεία δημιουργήθηκαν και άλλα τοπικά ΓΟΝ.ΙΣ για να καλυφθούν ανάγκες και στην περιφέρεια, όπως στην Ηλεία, Αχαΐα, Χαλκίδα, Πειραιά και Κόρινθο.
    Το Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ δημιουργήθηκε και λειτουργεί με εθελοντές από το 2011 με στόχο την ολιστική προσέγγιση και διαχείριση του σοβαρού θέματος  που λέγεται διαζύγιο, με επίκεντρο πάντα το παιδί και την προστασία του, είτε οι γονείς είναι εντός ή εκτός γάμου, διαζευγμένοι ή σε διάσταση. Κύριο μέλημα του Κέντρου αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και της ανάγκης του για συν-ανατροφή και από τους δύο του γονείς, όπως αυτά ορίζονται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Ο.Η.Ε. (άρθρα 9 και 18) η οποία κυρώθηκε και από την Ελλάδα το 1992, από τον αστικό κώδικα (άρθρα 1511, 1513 και 1518) και το ελληνικό σύνταγμα.
  Στοιχεία επικοινωνίας
      Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ.
Αιόλου 102 , 3ος Όροφος , Ομόνοια, ΑΘΗΝΑ
  2103251850 –  6972755552  , 
  ΓΟΝ.ΙΣ  Αχαΐας   6984157841
www.gonis.org.gr            info@gonis.org.gr

              t    @GONIS_NGO