Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ιγνατίου: Να μην γίνει... Παπανδρέου ο Σαμαράς

 Michalis-Ignatiou
Ο Μιχάλης Ιγνατίου με συνεπή, πολυετή διαδρομή αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας ως προς τον δημοσιογραφικό λόγο και τις αποκαλύψεις που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ του, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο μιας σκληρής κόντρα με την οικογένεια Παπανδρέου, με αφορμή όσα έγραψε για τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου στην προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, και τη… μη διαπραγμάτευση από την πλευρά του Έλληνα τότε πρωθυπουργού, τους μήνες που ακολούθησαν την ένταξη της Αθήνας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.
Σήμερα, ο Μιχάλης Ιγνατίου δίνει συνέχεια με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, εστιάζοντας αυτή τη φορά στο “κακό παράδειγμα” του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο εκτιμά ότι θα πρέπει να αποφύγει ο σημερινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ώστε να μην βρεθεί στην ίδια δυσάρεστη θέση με τον άλλοτε συμφοιτητή του.
“Χάθηκε τότε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να εξαφανιστεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους, που θα βοηθούσε στο γρήγορο ξεπέρασμα της κρίσης. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν άδραξε την ευκαιρία, και σήμερα τον βρίσκουμε να αμύνεται, αλλά να μην πείθει. Αυτή είναι η μεγάλη του τραγωδία.
Φοβάμαι ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα βρεθεί στην ίδια, δύσκολη θέση. Η πρόταση της κας Λαγκάρντ για ”κούρεμα” του χρέους που κατέχει ο δημόσιος τομέας, αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Η αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι λανθασμένη. Όταν έχεις σύμμαχο τον έναν εκ των δανειστών σου, το εκμεταλλεύεσαι. Και δεν προδίδεις την εμπιστοσύνη που σου δείχνει.
Δυστυχώς, το πάθημα του 2010 δεν έγινε μάθημα για τη σημερινή κυβέρνηση. Οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας πρέπει να δράσουν όπως ΔΕΝ έδρασε ο κ. Παπανδρέου.
Διαφορετικά, πολύ σύντομα θα βρεθούν στη δική του πολύ δυσάρεστη θέση”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa,gr