Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

«Καθάρισε» και στα Πηγάδια ο Ολαϊτάν - Δεν κάνει στάση!

olaitan
Με σκόρερ και δημιουργό τον Μάικλ Ολαϊτάν ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα, αλλά νικηφόρα 2-0 από τα Πηγάδια της Ξάνθης, επικρατώντας της τοπικής ομάδας και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για τον τίτλο.
Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, Ξάνθη και Ολυμπιακός ανέβασαν στροφές με τους “ερυθρόλευκους” να χάνουν σημαντική ευκαιρία με τον Ολαϊτάν στο 18΄. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν μετά το λάθος του Ρομπέρτο, ο Τριάδης σούταρε σε κενή εστία αλλά πρόλαβε ο Παπαδόπουλος σχεδόν πάνω στην γραμμή και γλίτωσε την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24΄ μετά το κόρνερ του Ντομίνγκες, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Ολαϊτάν που ευνοήθηκε από τις κόντρες έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία καλή ευκαιρία για κάθε ομάδα, αφού αρχικά η κεφαλιά του Κάλβο πέρασε ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια ο Τσέμα έδιωξε εντυπωσιακά στο σουτ του Μανιάτη.

Σχεδόν με το ξεκίνημα το δευτέρου ημιχρόνου οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν αφού ο Ντε Γκούζμαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα, ο ρυθμός έπεσε και ο Μίτσελ είδε την ομάδα του να μένει και αυτή με 10 παίκτες όταν στο 73΄ο Χολέμπας είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Σολτάνι.

Η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση και έχασε καλή ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 87΄, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κλείδωσε το ματς. Ο Ολαϊτάν έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Ιμπαγάσα που από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2.
Skoda Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (83' Ράνος), Βασιλακάκης, Τριάδης (61' Σολτάνι), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι (61' Κομεσίδης).
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ)
: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77' Μπονγκ), Ντομίνγκες (68' Ιμπαγάσα), Φουστέρ (86' Εντινγκά), Ολαϊτάν.