Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

H Ελλάδα γλίτωσε τα χειρότερα, μπορούσε και καλύτερα...Με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία στο Μουντιάλ.

gre
Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 (12 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2014) έμαθε η Ελλάδα, στην κλήρωση που έγινε  στην πόλη Μπάχια της Βραζιλίας..
 Η Ελλάδα απέφυγε μεγαθήριο τύπου Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία ή Ισπανία αλλά η κλήρωση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη…
Η Εθνική μας κληρώθηκε στον 3ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει στην κορυφαία διοργάνωση, την Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία.





Αναμφισβήτητα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν και καλύτερα, με δεδομένο του πώς είχαν δημιουργηθεί τα γκρουπ μέχρι την στιγμή που βγήκε το μπαλάκι της Εθνικής μας.
Το δεδομένο είναι ότι από το πρώτο γκρουπ η Ελλάδα θα προτιμούσε την Ελβετία, αλλά και πάλι δεν λέει «όχι» στην Κολομβία, αλλά από το δεύτερο γκρουπ η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν από τα χειρότερα που θα μπορούσαν να μας τύχουν.
Οσον αφορά στην Ιαπωνία, είναι μια έμπειρη ομάδα, με εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από την Εθνική μας ομάδα με πολλούς παίκτες που κάνουν καριέρα στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις στις 14 Ιουνίου με αντίπαλο την Κολομβία, ακολουθεί στις 20 του μήνα η Ιαπωνία και στις 24 ολοκληρώνει με την Ακτή Ελεφαντοστού. Το καλό για την Εθνική είναι πως θα διανύσει τα λιγότερα χιλιόμετρα απ' όλες σχεδόν τις ομάδες...
Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Νατάλ, ακολουθεί το Μπελ Οριζόντε και καταλήγει στη Φορτζαλέζα, αποστάσεις κοντινές σχετικά με το πρόγραμμα άλλων ομάδων.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Μουντιάλ
 
1ος όμιλος
Βραζιλία
Κροατία
Μεξικό
Καμερούν
 
2ος όμιλος
Ισπανία
Ολλανδία
Χιλή
Αυστραλία
 
3ος όμιλος
Κολομβία
Ελλάδα
Ακτή Ελαφαντοστού
Ιαπωνία
 
4ος όμιλος
Ουρουγουάη
Κόστα Ρίκα
Αγγλία
Ιταλία
 
5ος όμιλος
Ελβετία
Εκουαδόρ
Γαλλία
Ονδούρα
 
6ος όμιλος
Αργεντινή
Βοσνία
Ιράν
Νιγηρία
 
7ος όμιλος
Γερμανία
Πορτογαλία
Γκάνα
ΗΠΑ
 
8ος όμιλος
Βέλγιο
Αλγερία
Ρωσία
Κορέα