Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το λογότυπο της Νέας Κεντροδεξιάς

Nuovo-Centro-Destra
Twitter@EmOikonomidis
Προτού αρχίσουν να… μπαίνουν σκέψεις σε μυαλά δεκτικά σε σενάρια, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εξελίξεις αφορούν τη γειτονική Ιταλία και όχι την ταπεινή Ελλάδα.
Η Νέα Κεντροδεξιά, δηλαδή το πολιτικό μόρφωμα που δημιουργήθηκε από την αποσχιστική τάση στο εσωτερικό της άλλοτε κραταιάς υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι παράταξης, παρουσίασε απόψε το λογότυπό της. Χωρίς να έχει κάτι το… ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όπως εξάλλου ελάχιστο ενδιαφέρον εμφανίζει και στις αμιγώς πολιτικές και ιδεολογικές παραμέτρους της, η παράταξη που ιδρύθηκε όταν ο Αντζελίνο Αλφάνο, με ορολογία παπανδρεϊκής περιόδου ο… κηπουρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποφάσισε να μην ακολουθήσει τον μέντορά του στο Forza Italia, αλλά να συμπράξει στη δημιουργία ενός καινούριου σχηματισμού, πρώτη στόχευση του οποίου είναι η παραμονή στην εξουσία, υπό την Κεντροαριστερά και τον σημερινό πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδωσαν στη Νέα Κεντροδεξιά ποσοστά πέριξ του 7%-8%, πάνω δηλαδή από το κόμμα των Κεντρώων που είχε ιδρύσει ο Μάριο Μόντι, ενώ οι πλέον πρόσφατες του δίνουν κάτω από 5%, με κάποιες να φτάνουν τη συρρίκνωση της αποδοχής της νέας παράταξης στο 2,5%-3%. Καληνύχτα και… καλή τύχη δηλαδή.
ysterografa.gr