Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κινηματογραφικές Προβολές στο Κέντρο Νέων Κορινθίας! Πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2013

H ομάδα ΣΙΝΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 
παρουσιάζουν όπως κάθε Παρασκευή στις 21:45 
την ταινία της εβδομάδας
στο Κέντρο Νέων Κορίνθου 
Κολιάτσου 112
«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ» (1960)
The Little Shop of Horrors (1960)
Διάρκεια 70’


Το Μικρό Μαγαζάκι του Τρόμου που μας είναι γνωστό και ως Το Κατάστημα των Εγκλημάτων είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές του σκηνοθέτη Roger Corman αφού ένας φτωχός ανθοπώλης επενδύει το μέλλον του... σε ένα ανθρωποφάγο φυτό! Ο Jack Nicholson είναι απολαυστικός στο μικρό ρόλο του ως μαζοχιστής ασθενής. Η ταινία περιλαμβάνει φιγούρες γκροτέσκ, απίθανες καταστάσεις, χοντροκομμένα κωμικά ευρήματα αλλά και ένα μαύρο χιούμορ – κάπως ξεπερασμένο –. Η ταινία είναι τρανή απόδειξη του ότι μπορείς να κάνεις διασκεδαστικό σινεμά με πολύ λίγα χρήματα αφού γυρίστηκε μέσα σε δύο ημέρες και μόλις με 22.500 δολάρια!
Ο Corman τοποθετεί την θεότρελη ιστορία του στο Skid Row μια κακόφημη γειτονιά του Los Angeles, όπου ο κύριος Mushnik (Mel Welles) διατηρεί ένα μικρό ανθοπωλείο με καταπιεσμένες τάσεις μεγαλομανίας. Η ισχνή οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, λόγω της όχι και τόσο επιτυχημένης επιχείρησής του, επιβαρύνεται από τις γκάφες του αδέξιου υπαλλήλου του, Seymour (Jonathan Haze). Εμείς μπαίνουμε στην ιστορία τους την ημέρα που ο Mushnik αποφασίζει να απολύσει τον Seymour και ο μόνος τρόπος για τον δεύτερο να σώσει τη δουλειά του, είναι να εντυπωσιάσει το αφεντικό του παρουσιάζοντας ένα φυτό που ο ίδιος έχει εφεύρει. Έτσι, ο Mushnik θα τον αφήσει να εργάζεται εκεί όσο το αλλόκοτο δημιούργημά του προσελκύει κόσμο και φέρνει κέρδη στο κατάστημα. Όπως όμως σύντομα θα ανακαλύψει ο Seymour, ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί ζωντανό το φυτό του, το οποίο έχει ονομάσει Audrey Junior για χάρη της δεύτερης υπαλλήλου του καταστήματος (η Jackie Joseph στο ρόλο) με την οποία είναι ερωτευμένος, είναι να το ταΐζει με ανθρώπινη σάρκα!


Είσοδος: Ελεύθερη

Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας

 Υ.Γ. Θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε ότι κάθε Τετάρτη στις 7μμ πραγματοποιούνται συναντήσεις / συνελεύσεις της Πρωτοβουλίας στο χώρο του Κέντρου Νέων Κορινθίας και στις οποίες είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε για να συζητήσουμε και  να συνδιαμορφώσουμε τις μελλοντικές ενέργειες / δράσεις του,επίσης να δείτε και το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών για όλο τον Δεκέμβριο!

 Εμφάνιση Δεκέμβριος 2013 - Κέντρο Νέων Κορινθίας.png