Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΟΤΑ: Η διαδικασία για την εθελοντική κινητικότητα – ένα μήνα η παραμονή σε διαθεσιμότητα

Τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το προγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας περιγράφει το άρθρο 30 του νομοσχεδιου για το φόρο ακινήτων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.  Όσοι ενταχθούν στη διαδημοτική κινητικότητα θα παραμείνουν σε διαθεισμότητα για ένα μήνα και μετά θα μεταταχθούν στις νέες τους θέσεις.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι ασφυκτική (δέκα ημερών) και θα ξεκινήσει από την έκδοση της ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία.
Όπως ορίζει η ρύθμιση κατ” εξαίρεση για τη μετακίνηση των υπαλλήλων δεν απαιτείται η έκδοση ΠΥΣ ούτε εφαρμόζεται ο περιορισμός των προσλήψεων και των υπερεσιακών μεταβολών για το διάστημα του διμήνου που προηγείται των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει το φορέα προέλευσης και μετά το πέρας της διαθεσιμότητας βαρύνει το φορέα υποδοχής ενώ, όπως αναφέρεται στην ειδική έκθεση (βλ. έγγραφο Γ), η επιπλέον δαπάνη για τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν βαρύνει τους  ΟΤΑ υποδοχής.
Το πλήρες κείμενο του άρθρου 30 είναι το εξής:

Α)

Β)

Γ)


ΝΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ