Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κακός ο ΠΑΟΚ, έχασε την πρωτιά - Πιθανοί αντιπαλοί του

Κακός ο ΠΑΟΚ, έχασε την πρωτιά
Ο κακός ΠΑΟΚ έμεινε στο 2-2 με την Άλκμααρ και έχασε την πρώτη θέση του 12ου ομίλου. Σκόραρε στο ντεμπούτο ο νεαρός Πόζογλου και απέτρεψε την πρώτη φετινή ήττα του “δικεφάλου” στην Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-3-3 και μπήκε στο παιχνίδι προσπαθώντας να πιέσει, αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και η Άλκμααρ που παρατάχθηκε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 31ο λεπτό, όταν ο Λαμ με ωραία ενέργεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς στο 36΄ ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, Κίτσιου, κέρδισε πέναλτι από τον Λιούις και ο Λούκας ευστόχησε από την άσπρη βούλα φέρνοντας το ματς στα ίσα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του “δικεφάλου του βορρά” έγινε ακόμα χειρότερη και δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούστηκαν αποδοκιμασίες την Τούμπα. Ο Γλύκος με τρομερές επεμβάσεις στα σουτ των Μπερχάις στο 57΄και Γκούντμουνσον στο 61΄κράτησε το 1-1, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο στο 71ο λεπτό όταν νικήθηκε στο πέναλτι του Κόρτερ, μετά από παράβαση του Λάζαρ.
Η είσοδος του νεαρού Πόζογλου (ντεμπούτο), αντί του αρνητικού Στοχ, έδωσε πνοή επιθετικά στον ΠΑΟΚ που προσπάθησε τουλάχιστον να αποφύγει την πρώτη του φετινή του ήττα στην Τούμπα και τα κατάφερε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Πόζογλου με κεφαλιά μετά την σέντρα του Λούκας έγραψε το τελικό 2-2.
Αυτό το γκολ πάντως δεν άλλαξε τη μοίρα του ΠΑΟΚ στην κλήρωση της Δευτέρας, καθώς η Άλκμααρ πήρε την πρώτη θέση του ομίλου.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56' Σκόνδρας), Λούκας, Στοχ (74' Πόζογλου), Αθανασιάδης (64' Νέτσιντ).
ΑΛΚΜΑΑΡ: Ντε Βίντερ, Ράινεν, Χαπς (89' Φαν Οφερεεμς), Λαμ, Χουντ, Γκόρτερ, Γκουντέλι, Μπέρχουις, Λιούις (54' Γκούντμουντσον), Όφερτουμ (74' Α. Γιόχανσον), Άβντιτς.


Στην κλήρωση των «32» του Europa League, που θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου, θα μπουν 32 μπαλάκια, εκ των οποίων το ένα θα φέρει το όνομα του ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος», που πήρε την πρόκριση από τον 12ο όμιλο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, περιμένει να του χαμογελάσει η τύχη, όπως έγινε στην κλήρωση των ομίλων, που του έπεσαν αντίπαλοι στα μέτρα του.
Η κλήρωση θα λάβει χώρα στη Νιόν της Ζυρίχης την ερχόμενη Δευτέρα (16/12, 14:00) εκεί που θα βρεθούν οι οκτώ τρίτες ομάδες από τους ομίλους του Champions League και οι 24 που πήραν την πρόκριση από τους ομίλους του Europa.
Αμέσως μετά την κλήρωση των «32», θα διεξαχθεί και η κλήρωση των αγώνων της φάσης των «16» του θεσμού. Υπενθυμίζουμε ότι στους «32» δεν μπορούν να παίξουν αντίπαλες ομάδες από την ίδια χώρα, κάτι που δεν αφορά άμεσα τον ΠΑΟΚ μιας και είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στη διοργάνωση, ενώ δεν μπορούν να παίξουν και ομάδες που κοντραρίστηκαν στους ομίλους.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 27 του ίδιου μήνα.

Τα groups δυναμικότητας:

1ο group


Βαλένθια (Ισπανία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Φρανκφούρτη (Γερμανία)
Γκενκ (Βέλγιο)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Λιόν (Γαλλία)
Τράμπζονσπορ (Τουρκία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Άλκμααρ (Ολλανδία)

Νάπολι (Ιταλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Σαχτάρ (Ουκρανία)
Βασιλεία (Ελβετία)

2ο group

Σουόνσι (Αγγλία)
Τσερνομόρετς (Ουκρανία)
Έσμπιεργκ (Δανία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)
Ντνίνπρο (Ουκρανία)
Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ)
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Μπέτις (Ισπανία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Ανζί (Ρωσία)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)

Άγιαξ (Ολλανδία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)