Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αποζημίωση πληγέντων από την θεομηνία (πλημμύρα) στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2013 στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2013 και υλοποιώντας  το Πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές, ανακοινώνει ότι:
 Οι πληγέντες από τη θεομηνία (πλημμύρα) θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στο Δήμο μέχρι 2 Ιανουαρίου 2014. Πληροφορίες στο 2743 3 60233  κ. Τσαγκαράκη Δημήτριο  και 2743 3 60209  κ. Τριανταφύλλη   Αθανάσιο για     τη   Δημοτική   Ενότητα   Ξυλοκάστρου και στο 2743 3 60101 κα. Ρωμηού Αικατερίνη για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
Η  οικ. ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας  και Πρόνοιας αφορά αποκλειστικά χώρους  διαβίωσης  οικογενειών πρώτης  κατοικίας και όχι κτήρια άλλης χρήσης (π.χ. καταστήματα, βιοτεχνίες, αγροτικές αποθήκες κ.λ.π.).
Η υπόδειξη των θέσεων αυτοψίας της επιτροπής, που έχει ορίσει ο Δήμος μας, θα γίνει και καθ’ υπόδειξη των Προέδρων των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων για πληγέντες της κάθε Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας αντίστοιχα.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1.    Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου (παρέχεται στο Δήμο).
2.    Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 Ν.1599/1986            (παρέχεται στο Δήμο).
3.    Φωτογραφίες ζημιάς (εφ’ όσον υπάρχουν) ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που θα αποδεικνύει τη ζημιά π.χ. έγγραφο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας κ.λπ.
4.    Οποιοδήποτε στοιχείο με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.ά.
5.    Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την Εφορία, που θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται σε υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
6.    Αντίγραφο εντύπου Ε9
7.    Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λπ., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.