Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Εμφύλιος στις τάξεις των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών

panepistemio_athenon
Στα άκρα φτάνει η κόντρα ανάμεσα στο δ.σ.. του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών που κήρυξε την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και της απεργιακής επιτροπής η οποία τάσσεται υπέρ της συνέχισης της απεργίας στο ίδρυμα.

Μετά την ανακοίνωση του δ.σ. με την οποία γνωστοποιούσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα καλύπτει στο εξής κανέναν υπάλληλο που δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του, εξέδωσε ανακοίνωση και η απεργιακή επιτροπή, σύμφωνα με την οποία η απεργία συνεχίζεται, ενώ το μέλλον της θα αποφασιστεί στην αυριανή γενική συνέλευση.

«Η πρόεδρος του Συλλόγου παρενέβη στη γενική συνέλευση, ενώ την πρόταση της παράταξης παρουσίασε ο αντιπρόεδρος. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα, αποχώρησαν με τις πενιχρές δυνάμεις που τους έχουν απομείνει λόγω της πλήρους ευθυγράμμισής τους με την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απεργιακή επιτροπή δηλώνει ακόμη ότι το δ.σ. του συλλόγου είναι έκπτωτο έπειτα από σημερινή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου. «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου» υποστηρίζουν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής ενώ καλούν τους συναδέλφους τους σε νέα συνέλευση αύριο προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης.

ysterografa.gr