Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Παπαρήγα: Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει επίκεντρο την κάλπη και το λαό κομπάρσο

paparigaΚλιμάκωση της όξυνσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, «μιας αντιπαράθεσης με επίκεντρο την κάλπη και τον ελληνικό λαό κομπάρσο». Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τα κόμματα της συμπολίτευσης αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν αποδυθεί σε μια αντιπαράθεση χωρίς στην ουσία πραγματικές αντιθέσεις.
«Εμένα αυτή η αντιπαράθεση μου θυμίζει την αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μα εν πάση περιπτώσει δεν είναι ανάγκη να μιμείστε το ΠΑΣΟΚ», είπε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι αυτή «η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα είναι οξύτατη και θα πάρει οξύτερες μορφές με επίκεντρο την κάλπη και τον λαό κομπάρσο». Κυριολεκτικά και τα δύο κόμματα μετατρέπουν τον λαό σε κομπάρσο στην κάλπη, επέμεινε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Η ΝΔ λέει το 2016 εκλογές, διότι διαφορετικά θα χάσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Εγώ σας λέω και να τριπλασιαστεί το πλεόνασμα. Όμως έχετε πάρει τη μπουκιά από το στόμα του λαού. Μας έχετε πάρει και τη θέρμανση. Εγώ σας λέω ότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα σας το χαρίζουμε».
Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε επίσης πως «είτε έχουμε κυβέρνηση ΝΔ είτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθούν πρόθυμοι συνεργάτες και θα νομοθετούν στη Βουλή, αλλά στην πραγματικότητα οι αποφάσεις θα παίρνονται από τα επιτελεία των μονοπωλίων. Και γι΄ αυτό το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμία κυβέρνηση».
Εμείς θα πάρουμε τις ευθύνες μας στις συνθήκες της λαϊκής εργατικής εξουσίας, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως ένα τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου θεωρεί ότι η πολιτική της ΝΔ το εξυπηρετεί περισσότερο και ένα άλλο τμήμα στηρίζει ή ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν εννοούμε ότι τα πιάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Η ιστορία δείχνει ότι υπήρχαν και αστοί πολιτικοί που πέθαναν στην ψάθα. Ήταν και ιδεολόγοι. Εσείς βλέπετε την αστική τάξη να είναι πανικόβλητη στο ενδεχόμενο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση;», είπε σημειώνοντας πως ο ελληνικός λαός πρέπει να λάβει υπόψη του τι είδους αντιπαράθεση είναι αυτή ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πολύφερνη νύφη. Ο λαός πρέπει να φοβηθεί τη στρατηγική τους», ανέφερε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ παρατηρώντας ότι ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον διεφθαρμένο ή στον ενάρετο καπιταλισμό και γι΄ αυτό η αποδέσμευση από την ΕΕ είναι η πιο ρεαλιστική πρόταση.