Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η "11η Σεπτεμβρίου" του Περλ Χάρμπορ και οι… συμπτώσεις (photos)

Pearl Harbor Anniversary
Στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, η αιφνιδιαστική επίθεση της Ιαπωνίας κατά της αμερικανικής βάσης του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη, προκάλεσε εθνικό θρήνο στις ΗΠΑ, μετά το αρχικό εθνικό σοκ.
Η Ιστορία θα γράψει αργότερα ότι η επίθεση της Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας στο Περλ Χάρμπορ ήταν ένα από τα σημεία καμπής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς υποχρέωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπουν στον πόλεμο, και να συμβάλουν καθοριστικά στην ήττα των δυνάμεων του Άξονα, από κοινού με τη Σοβιετική Ένωση και της Μεγάλη Βρετανία.
Για τους… εραστές των θεωριών συνωμοσίας, η τραγωδία του Περλ Χάρμπορ έχει σκανδαλιστικές ομοιότητες με την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και την επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους. Για τους ίδιους “ευφάνταστους”, και στις δυο περιπτώσεις ήταν περίπου αδύνατο να μην είχε η Ουάσινγκτον εκ των προτέρων γνώση. Και στις δυο περιπτώσεις η επίθεση και η τραγωδία σε ανθρώπινες ζωές που προκάλεσε, αποτέλεσε την ηθική αιτιολόγηση της εμπλοκής της Αμερικής σε έναν πόλεμο.
Τότε, απέναντι στον Χίτλερ, το 2001 απέναντι στην Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με ενδιάμεσα στάδια τον πόλεμο στο Ιράκ και την επιχείρηση να ελεγχθούν χώρες-κλειδιά για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, όταν οι καμικάζι της ιαπωνικής αεροπορίας βούλιαξαν στο Περλ Χάρμπορ τον αμερικανικό στόλο, 2.400 ψυχές χάθηκαν, άλλοι 1.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν 18 πλοία και 200 αεροσκάφη.
Λεπτομέρεια: Στη βάση του Περλ Χάρμπορ δεν βρίσκονταν… μυστηριωδώς, αεροπλανοφόρα και υποβρύχια, δηλαδή η κυρίως δύναμη του αμερικανικού ναυτικού, που επρόκειτο στη συνέχεια να κρίνει και τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Φυσικά η Ιστορία δεν γράφεται με συνωμοσίες και υποψίες. Ένα… θεματάκι με τις συμπτώσεις ωστόσο, το έχει.

Photo Gallery 

ysterografa.gr