Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Tο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου θα συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής «Ολυμπιακή Παλέτα 2014» που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη Σότσι




Μετά τους πρόσφατους φιλικούς δεσμούς που συνήψε ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με το Δήμο της Μόσχας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου θα συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής «Ολυμπιακή Παλέτα 2014» που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη Σότσι, στο πλαίσιο της Χειμερινής Ολυμπιάδας 2014 στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα.


Ειδικότερα, οι στόχοι του Διαγωνισμού είναι οι κάτωθι:
·      Η διατήρηση και ο πολλαπλασιασμός της σημαντικότατης κουλτούρας των δύο χωρών Ελλάδας και Ρωσίας
·      Η συμμετοχή των παιδιών στο μεγάλο γεγονός της Ολυμπιάδας Σότσι 2014
·      Η προσέλκυση της προσοχής της κοινωνίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων
·      Η εμβάθυνση και διεύρυνση των γνώσεων για την Ολυμπιάδα.
·      Η μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της φύσης της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Η καλύτερη ζωγραφιά θα έχει ως έπαθλο ένα ταξίδι στη Ρωσία στο καλύτερο κάμπινγκ της Ρωσίας το «Ορλιόνοκ» για 21 ημέρες ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διπλώματα συμμετοχής. Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με εκθέσεις στη Μόσχα και την Ολυμπιακή πόλη του Σότσι 2014 καθώς και με τη βράβευση των νικητών.

     Τα έργα των μαθητών/τριών του Σχολείου μας θα μεταφέρει στη ρωσική πόλη 
Σότσι, ως εκπρόσωπος της τοπικής μας κοινωνίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων (Δ.Ο.Π.Α.Π.)«Προμηθέας» κ. Νικόλαος Λόης, ενώ το συντονισμό της δράσης ανέλαβαν από κοινού ο Υποδιευθυντής και η Εκπ/κός Εικαστικών του Σχολείου μας κ.κ. Νικόλαος Γεωργίου και Αικατερίνη Ρουμπέκα.