Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

O "εγκέφαλος" της συνωμοσίας για τη δολοφονία Κένεντι (video)

Lindon-Johnson-Richard-Nixon
Twitter@EmOikonomidis
Η φυσική ροή του ανθρώπου στο να είναι δεκτικός σε σενάρια, φήμες και τερατουργήματα, ανεξαρτήτως του   πόσο λογικά ή κοντά στην πραγματικότητα μοιάζουν όλα τα παραπάνω, βρήκε την… αποθέωσή της στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στο Ντάλας του Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.
Ο Φιντέλ Κάστρο, η Σοβιετική Ένωση, οι κομμουνιστές των ΗΠΑ, η Μαφία, ο Τζίμι Χόφα, η CIA, το FBI, η πολεμική βιομηχανία, ο Νότος, ο στρατός… ο Λίντον Τζόνσον. Αυτά είναι τα επικρατέστερα σενάρια συνωμοσίας που άντεξαν στον χρόνο, οδηγώντας σε μια διαρκή αμφιβήτηση της εξουσίας, αλλά και στον πλουτισμό όσων επένδυσαν στα σενάρια αυτά, γράφοντας ακόμη και βιβλία.

Με δεδομένο ότι κανείς δεν πιστεύει πραγματικά πως η… μαγική σφαίρα του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ κατάφερε τα πολλαπλά θανάσιμα τραύματα στον Κένεντι, όπως αποφάνθηκε η Επιτροπή Γουόρεν, η κοινή λογική οδηγεί στην εκτίμηση ότι μια συνωμοσία θα είχε εκ των πραγμάτων δόσεις… συμμετοχής από όλους τους δυνητικούς υπόπτους.
Μέχρι και σήμερα πάντως, όπως αποκαλύπτουν οι περισσότερες σχετικές δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι εκείνος που μετά βεβαιότητας είχε συμμετοχή στη συνωμοσία, ήταν ο Λίντον Τζόνσον. Ο βετεράνος πολιτικός από το Τέξας που έγινε Αντιπρόεδρος παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Ρόμπερτ Κένεντι προς τον αδελφό του να μην τον εμπιστευτεί, και την εποχή της δολοφονίας του JFK  βρισκόταν στο επίκεντρο της αποκάλυψης σκανδάλου που πιθανότατα θα οδηγούσε στο πολιτικό τέλος του.
Σύμφωνα με όσους αποδέχονται την εμπλοκή του Λίντον Τζόνσον στη δολοφονία Κένεντι, ο Αντιπρόεδρος ήταν εκείνος που είχε το μεγαλύτερο κίνητρο, καθώς θα καθόταν ο ίδιος στο Οβάλ Γραφείο, καθώς και τη δύναμη να εμποδίσει την πραγματική έρευνα, ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, πλέον.
Η δολοφονία έγινε στο Τέξας, την πολιτική γειτονιά του, σε χώρο απολύτως ελεγχόμενο από τον ίδιο, και αφού ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει τις Μυστικές Υπηρεσίες ότι δεν είχαν λόγο να είναι τόσο ανήσυχες.
Στα χρόνια που ακολούθησαν τη δολοφονία μάλιστα, η συμπεριφορά τόσο της Τζάκι όσο και του Ρόμπερτ Κένεντι απέναντι στον Λίντον Τζόνσον, μαρτυρούσε  μια φυσική απέχθεια, που δεν αιτιολογείται επαρκώς από το γεγονός ότι διαδέχηκε στον Λευκό Οίκο τον “πρίγκιπα” του Κάμελοτ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως συνηθίζουν να γράφουν οι Αμερικανοί με… πνευματώδη διάθεση, αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Κένεντι, ο Λίντον Τζόνσον δεν θα είχε γίνει ποτέ Πρόεδρος των ΗΠΑ. Όπως δεν θα είχε γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ ούτε ο Ρίτσαρντ Νίξον, πολιτικός… ομοτράπεζος του Τζόνσον, αν και Ρεπουμπλικανός. Επίσης με ισχυρούς δεσμούς και παρέμβαση στο μοιραίο Τέξας.
Εκεί, στο… Φαρ Ουέστ έσβησε το όνειρο μιας Αμερικής περισσότερο φιλελεύθερης. Όχι μόνο κοινωνικά αλλά και πολιτικά. Η δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι άπλωσε μια σκοτεινή σκιά στην ανθρωπότητα. Ο Ψυχρός Πόλεμος καθυστέρησε πολύ να τελειώσει. Τα ατομικά δικαιώματα δεν γνώρισαν ποτέ την προστασία και την κατοχύρωση που τους αναλογεί. Και φυσικά, οι κυβερνήσεις έγιναν όλο και πιο συγκεντρωτικές.
Και επειδή η Ιστορία έχει το… χιούμορ της, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από το Τέξας, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Κένεντι, έλκει την πολιτική καταγωγή της η οικογένεια Μπους. Με τον Τζορτζ W τον νεώτερο να είναι ο Πρόεδρος που κάθισε στο Οβάλ Γραφείο χάρη στην απόφαση των δικαστηρίων και όχι του λαού. Και στη συνέχεια, βύθισε τον πλανήτη στην εποχή του τρόμου που ξεκίνησε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Ενώ, αποχαιρέτησε την εξουσία το 2008, προκαλώντας την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Πώς θα το έλεγε ο Κλίντον; Α, ναι… Είναι το Τέξας, ανόητε.

Video

 



ysterografa.gr