Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Χρίστου Δήμα με βουλευτές από την Ινδονησία

Με πολυμελή αποστολή (30 μέλη) από το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Achsanul Qosasi και τον πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Benny Bahanadewa συναντήθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας στη χώρα μας όπου συζητήθηκαν δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Χρίστος Δήμας υπογράμμισε πως επειδή η Ινδονησία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία στην περιοχή της ΝΑ Ασίας –είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό στον κόσμο- με πλουτοπαραγωγικές πηγές και είναι μέλος του πιο ισχυρού περιφερειακού οργανισμού της περιοχής, της ASEAN, υπάρχουν δυνατότητες για εμπορικές συμφωνίες ειδικά σε κάποια αγροτικά προϊοντα. Επίσης τόνισε πως θα μπορούσε να υπήρχε ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε ειδικότερα ζητήματα όπως η συνεργασία στην τουριστική πολιτική, νησιωτική πολιτική (η Ινδονησία είναι η χώρα με τα περισσότερα νησιά στον κόσμο) αλλά και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (είχαν αντιμετωπίσει το τσουνάμι το 2004).