Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ


Ενημέρωση για τη τύχη της μήνυσης που κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας, ώστε να αποσταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Στις 15 Ιανουαρίου 2013 ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και του είχε παραδώσει φάκελο με τη μήνυση του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας.
Η παράδοση (η οποία πήρε και αριθμό Πρωτοκόλλου 174/15.01.2013) έγινε στον κ. Ρουπακιώτη, προκειμένου να μεριμνήσει εκείνος, βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών, η μήνυση του Τέρενς Κουίκ να προωθηθεί στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η μήνυση είχε συνταχθεί από τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ Δικηγόρο Ευάγγελο Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι και Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β’ Αθήνας.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν έντεκα μήνες, ο Τέρενς Κουίκ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για την τύχη της μήνυσης που κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
«Ποια είναι η τύχη της μήνυσης που κατέθεσα στο Υπουργείο σας; Για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η σιωπή των έντεκα μηνών; Που έχει κολλήσει ο φάκελος και γιατί;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να προωθηθεί άμεσα προκειμένου να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες