Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Χαμός στην Βουλή στην συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας Ζαρούλια, Παναγιώταρου, Μπούκουρα και Κασιδιάρη

Χαμός στην Βουλή στην συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας Ζαρούλια, Παναγιώταρου, Μπούκουρα και Κασιδιάρη

Σε κλίμα έντασης πήραν τον λόγο στην Βουλή κατά την συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, Ευστάθιος Μπούκουρας και Ηλίας Κασιδιάρης. Αφού τοποθετήθηκαν αποχώρησαν σε ένειξη διαμαρτυρίας από την ψηφοφορία κάνοντας λόγο για παράνομη διαδικασία.

Τον λόγο πήρα οι 3 από τους 4, που ζητείται η άρση της ασυλίας τους και αφού κατήγγειλαν τη διαδικασία ως παράνομη, επειδή, όπως είπαν, η Βουλή έχει ξεγράψει και δεν αναγιγνώσκει στις ονομαστικές ψηφοφορίες τα ονόματα των προφυλακισθέντων βουλευτών, αποχώρησαν.

Η άρση ασυλίας Κασιδιάρη και Παναγιώταρου αφορά στα επεισόδια στον Μελιγαλά, της Ζαρούλια για τη σφαίρα που βρέθηκε στην τσάντα της όταν επισκέφτηκε τον σύζυγο της στη ΓΑΔΑ και του Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του Δημάρχου Κορίνθου.

"Επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου για να μάθω και εγώ ποιός είναι ο λόγος να μεταφέρω σφαίρα στο στόμα του λύκου", είπε η Ελένη Ζαρούλια.
Πρόσθεσε: "Τα δικαστήρια σας δε με αφορούν, υπολογίζω στη θεία δίκη. Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ τους και τον αρχηγό του νόμιμα εκλεγμένου κόμματος, εσείς αυθαίρετα τους έχετε καταργήσει και δεν διαβάζετε τα ονόματα τους στις ονομαστικές ψηφοφορίες. Από τους υποτιθέμενους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας. Η εισαγγελέας τους απαγόρευσε να έρθουν στη Βουλή να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Είστε οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ο τόπος!
Με σταματούν στο δρόμο και μου λένε πως όλη αυτή η κατάσταση τους προκαλεί εμετό. Μαφιόζικες οι πρακτικές σας για να περάσετε τα ανθελληνικά σχέδια σας."

Παίρνοντας τον λόγο ο Ευστάθιος Μπούκουρας, είπε ότι και εκείνος επιθυμεί την άρση της ασυλίας του.  "Άλλωστε πρόκειται για υπόθεση που εγώ πρώτος υπέβαλλα μήνυση στον δήμαρχο Κορίνθου και μετά κι αυτός για τους ίδιους λόγους. Του απέστειλα και εξώδικo", είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: "Το ποιον και ο χαρακτήρας του, αν κάνετε έρευνα στο διαδίκτυο, θα δείτε ότι βρίζει και στοχοποιεί βουλευτές, έχει διαμάχες μαζί τους, τραμπουκίζει σε πολίτες, με κραυγαλέο παράδειγμα τη χειροδικία εναντίον γυναίκας που κρατούσε στα χέρια της μωρό. Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία και ανάγκη για διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου, ζητώ να γίνει έρευνα στα οικονομικά δημάρχου και δήμου για να αποδειχθεί εάν υπάρχουν οικονομικά αδικήματα ή αιφνίδιος πλουτισμός."

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, έθεσε θέμα νομιμότητας της ψηφοφορίας. "Είναι παράνομη, όπως και η χθεσινή ψηφοφορία γιατί κάποιοι επίορκοι διέγραψαν από λίστα 3 εκλεγμένους βουλευτές και δεν ανέγνωσαν τα ονόματα τους. Τους έβαλαν στη Βουλή 500 χιλιάδες πολίτες. Όποιος τους διέγραψε προέβη σε κατάλυση πολιτεύματος, αδίκημα που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης."
Ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα απέχει από την ψηφοφορία και πρόσθεσε: "Κάποια στιγμή, όταν ένας συνήγορος ήρθε να αναλάβει την υπεράσπιση μου, κι είχε σχέση με τη Ν.Δ., διεγράφη. Κε Πρόεδρε, μιας κι είστε στην έδρα, κι εσείς υπερασπιστήκατε αστυνομικό που έκλεψε μετανάστη αλλά εσάς δεν σας διέγραψαν."

newsit.gr