Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η επινίκια ομιλία εκείνου που θέλει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ

Chris-Christie-Governor
H νίκη του Κρις Κρίστι απέναντι στη Μπάρμπαρα Μπουόνο, και η επανεκλογή του στο αξίωμα του Κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ δεν ήταν είδηση. Είδηση ωστόσο ήταν, καθώς το ποσοστό του μετριοπαθούς Ρεπουμπλικανού πολιτικού έφτασε στο 60,5%, τη στιγμή που κανένας άλλος προηγούμενος πολιτικός των Ρεπουμπλικανών δεν είχε καταφέρει εδώ και μισό αιώνα να συγκεντρώσει πάνω από 50% στη συγκεκριμένη Πολιτεία.
Η επανεκλογή του Κρις Κρίστι στο Νιού Τζέρσεϊ με τόσο σαρωτικά ποσοστά έρχεται έναν χρόνο μετά την, σαν σήμερα επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ, με διαφορά 17% από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο υπέρβαρος Κρις Κρίστι έχει εκδηλώσει ανοιχτά την επιθυμία του να… ανιχνεύσει την προοπτική να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, και η σημερινή νίκη του θα ενισχύσει τις πιθανότητές του.
Στην ομιλία του άλλωστε, έδειξε στο μέλλον, επισημαίνοντας ότι θα τελειώσει τη δουλειά που του ανέθεσαν οι πολίτες του Νιού Τζέρσεϊ, και προσθέτοντας ότι η Αμερική χρειάζεται να αλλάξει.