Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση των Μ. Γλέζου και Π. Κουρουμπλή​, για την τοποθέτηση του Υπουργoύ Οικονομικώ​ν σε ότι αφορά το Γερμανοκατ​οχικό Δάνειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη έκπληξη όλοι οι Έλληνες άκουσαν τον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Στον Ενικό» να ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον Σόϊμπλε σε ότι αφορά τις γερμανοκατοχικές υποχρεώσεις και το γερμανοκατοχικό διακρατικό δάνειο.
Ο Στουρνάρας με την τοποθέτησή του αυτή αφήνει εκτεθειμένους τόσο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο όσο και το νυν Υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο.
Η πολιτική της εθελοδουλίας απέναντι στις Γερμανικές κυβερνήσεις καλά κρατεί τα τελευταία 75 χρόνια. Ο Στουρνάρας καλείται απέναντι στον ελληνικό λαό, στην ιστορική μνήμη και στα θύματα του γερμανοκατοχικού ναζισμού να απαντήσει από που εκπορεύεται το δικαίωμά του να παραιτείται για λογαριασμό των Ελλήνων από δικαιώματα που κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του γερμανοκατοχικού δανείου.
Η συγκυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί επί του θέματος και η ΝΔ να εξηγήσει γιατί καθυστερεί η σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων που είχε ζητήσει με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
Το Γραφείο Τύπου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.