Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Όλυμπος: Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα

Φωτορεπορτάζ: Ηλίας Βερβαινιώτης
Πιστεύεις πως είσαι γυμνασμένος;
Νομίζεις πως έχεις αντοχή;
Θες να ζήσεις μια διαφορετική περιπέτεια;
Δεν ξέρεις τα όρια σου;
 
Τότε μία διαφορετική πρόκληση είναι να ανέβεις και εσύ στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος τον Όλυμπο, να καθίσεις στο Θρόνο του Δία και να δεις πως είναι να κοιτάς τα σύννεφα αφ’ υψηλού.
Μα πως γίνεται αυτό;
Και όμως είναι εύκολο αλλά χρειάζεται κάποια βήματα προετοιμασίας!
Βήμα:Μαζεύεις τη τρελό-παρέα σου και τους λες την ιδέα.
‘’ρε φίλε να φανταστείς πως τα καταφέρνουν και γυναίκες εμείς θα κολλήσουμε’’

Βήμα 1ο :Συγκεντρώνεις τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καιρό του βουνού, ο οποίος πολλές φορές είναι απρόβλεπτος και θα χρειαστείς σίγουρα το κάτι παραπάνω. Ενδεικτικά : κατάλληλη τσάντα πλάτης και παπούτσια, αδιάβροχο, μπουφάν για τη κορυφή, sleeping bag, buff, δεύτερα ρούχα γιατί θα χρειαστεί να αλλάξεις, ένα ζευγάρι μπατόν θα σε στηρίξει στην ανάβαση και κατάβαση, φακό, σχοινί, αναπτήρα, σουγιά, νερό,σφυρίχτρα, τρόφιμα, μικρό φαρμακείο.
Βήμα:Κλείνεις πολύ νωρίς θέσεις σε κάποιο από τα καταφύγια του Ολύμπου καθώς με το καλό καιρό είναι όλα γεμάτα από πολύ νωρίς. http://www.olympus-climbing.gr/index.php?page=refuges&id=4
Βήμα 2ο:Φτάνεις πολύ νωρίς στο Λιτόχωρο και μετά ως τη θέση Πριόνια όπου αφήνεις το αυτοκίνητο και ξεκινάει η πεζοπορία. Πρέπει πριν της 11 το πρωί να είσαι στο μονοπάτι Ε4 (διεθνές ορειβατικό μονοπάτι το οποίο ξεκινάει από τα Πυρηναία και φτάνει ως τον Ψηλορείτη)
Βήμα 3ο:Ανάλογα με το καταφύγιο που έχεις κλείσει οργανώνεις τις αποστάσεις που μπορείς να περπατήσεις για να γεμίσεις εικόνες περπατώντας την περισσότερη ώρα πάνω από τα σύννεφα. Ο στόχος σίγουρα είναι να φτάσεις κοντά στη κορυφή στο Μύτικα και αν ξέρεις από αναρρίχηση και έχεις κράνος μαζί σου να φτάσεις ως το θρόνο του Δία σε υψόμετρο 2918μ.

Η πρότασή μας είναι, αν πρόκειται για διήμερη εκδρομή, να κλείσετε σε ένα από τα καταφύγια της κορυφής (Γιόσος Αποστολίδης ή Χρήστος Κάκαλος Γ) ώστε τη μία μένα να ανεβαίνετε και τη δεύτερη να κατηφορίζετε.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ, αν και το μονοπάτι διατηρείτε σε καταπληκτική κατάσταση.
ΗCosmote και οι άλλες εταιρίες ΔΕΝ έχουν σήμα καμπάνα.
Οι τιμές στα καταφύγια είναι αρκετά καλές.
Από Αθήνα ως το Λιτόχωρο 20€ ΔΙΟΔΙΑ, αν είναι δυνατόν!!

ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!!
 
Περισσότερες φωτογραφίες στο http://pinakio.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6739.html