Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤ​ΙΑ-ΕΥΡΩΠΗ» ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΑΣΕ


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, επιστρέφοντας στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι (16/10/2013) από το Μαυροβούνιο, όπου πήρε μέρος στη Φθινοπωρινή Σύνοδο του ΟΑΣΕ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ένα από τα θέματα που ήταν στην ατζέντα της Φθινοπωρινής Συνόδου του ΟΑΣΕ ήταν και η τρομοκρατία σε σχέση με την Ευρώπη.
Θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου που τα περισσότερα μέλη του ΟΑΣΕ δεν αντιλαμβάνονται ότι ένα από τα παράθυρα της τρομοκρατίας για την Ευρώπη είναι και οι πύλες εισόδου των λαθρομεταναστών.
Δυστυχώς, οι μεγαλύτερες ορδές τους αφορούν την Ελλάδα.
Είναι γεγονός ότι εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας έγινε μία εξαιρετική προσπάθεια καταγραφής του ζητήματος και της λαθρομετανάστευσης και της κρίσιμης κατάστασης στη Συρία. Τονίσθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η Ελλάδα είναι σύνορα της Ευρώπης και ότι αυτό κανένας δεν δικαιούται να το αγνοεί με υποκρισία.   
Με ικανοποίησε που - ίσως- για πρώτη φορά μας άκουσαν προσεκτικότερα κυρίως οι συνάδελφοι από τις σκανδιναβικές χώρες.
Πλην όμως, θα χρειαστεί, πέρα από τη δουλειά της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΟΑΣΕ, να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια και από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών κομμάτων με τα αδελφά τους κόμματα στο εξωτερικό, ότι για την Ελλάδα η λαθρομετανάστευση είναι ΚΑΙ θέμα εθνικής ασφαλείας το οποίο προεκτείνεται και ως θέμα ασφαλείας για την ίδια την Ευρώπη.
Κανείς δεν ξέρει ποιά μέλη ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων Αλ Κάιντα ή τύπου Αλ Κάιντα περνούν στην πατρίδα μας και στην ήπειρό μας με την πιο επικίνδυνη άνεση, ανάμεσα στο αναρίθμητο πλήθος των μουσουλμάνων που μας έρχονται κυρίως από τις Τουρκικές ακτές.
Το ζήτημα το είχα θέσει πριν από ένα μήνα και στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στην Ευρώπη στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Το είχα θέσει προςωπικά και στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαίδη Άστον.
Από πλευράς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η προσπάθεια για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα αυτό, σε όλα τα Κοινοβούλια που μετέχουν του ΟΑΣΕ (και μιλάμε για 56 χώρες) θα συνεχιστεί».