Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ντόρα, Λοβέρδος, Νικήτας, Ψυχάρης και άλλοι 50, δείχνουν το "Gr-exit" του Στουρνάρα

ntora loverdos nikitas psycharis

Πυρά κατά του κ. Στουρνάρα εξαπολύονται, είτε στα ΜΜΕ είτε στη Βουλή, από Βουλευτές της ΝΔ, για την οικονομική πολιτική της χώρας, που έχει φέρει σε αδιέξοδο εκατομμύρια Έλληνες.

Η καραμέλα του «πρωτογενούς πλεονάσματος», φαίνεται πως δεν είναι ικανή, ούτε επικοινωνιακά να σταθεί, αφού αμφισβητείται ευθέως και από ξένους φορείς όπως το ΔΝΤ. Πόσο μάλλον αφού ξεκίνησε η ιστορία για νέα, άγρια ..κι άλλα μέτρα λόγω του γνωστού πια δημοσιονομικού κενού.

Άλλωστε είναι γνωστό πως το λογιστικό θαύμα, αν αυτό τελικά επιτευχθεί, του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα έχει γίνει με όχημα την άγρια φοροεπιδρομή και τις οριζόντιες περικοπές σε όλα... και όχι στο άρμα της ανάπτυξης.

Το γεγονός πως ο κ. Στουρνάρας, ηγείται αυτής της πολιτικής, που υπαγορεύεται από τους ξένους και φαίνεται πως απλά την διεκπεραιώνει, εξοργίζει όχι μόνο τον Ελληνικό λαό αλλά και τους εκπροσώπους του στη Βουλή και ιδίως της ΝΔ που την εποχή των «Ζαππείων» καταδίκαζαν το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή, ενώ σήμερα τελικά του το δίνουν .. και μάλιστα σε τεράστιες δόσεις.

Ο κ. Στουρνάρας, έχει δεχθεί ισχυρά πυρά κατ΄επανάληψη από τον κ. Κακλαμάνη για τις πολιτικές λιτότητας, με αποκορύφωμα το αλαλούμ στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπου χαρακτηριστικά δήλωσε πως μπορεί αυτό το θέμα να είναι η αρχή του τέλους για τον υπουργό οικονομικών. Από τον κ. Ψυχάρη για το φορολογικό, όταν δημοσίευσε τις δικές του προτάσεις με τίτλο «Απλά, έξυπνα και πρακτικά..». Από το σύνολο του Καραμανλικού μπλοκ, δέχεται βολές αφού αποδόμησε τον τέως Πρόεδρο της ΝΔ και εξύμνησε την εποχή Σημίτη.. δηλαδή του χρηματιστηρίου...

Ο κ. Στουρνάρας βάλλεται από τη ΝΔ γιατί παίρνει μέτρα σκληρά με τεράστιο κοινωνικό κόστος, που δεν αποδίδουν, όπως φόροι για τα ακίνητα, τέλη κυκλοφορίας, ρυθμίσεις για τις οφειλές, πετρέλαιο θέρμανσης κ.α.

Ακόμη και η ποινικοποίηση της μη ικανότητας για απόδοση φόρων, θεωρούν οι βουλευτές της ΝΔ πως έχει δημιουργήσει γιγαντιαίο πρόβλημα με παραδοσιακές δεξαμενές ψηφοφόρων, όπως αυτές των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εισοδηματιών. Δηλαδή της ραχοκοκαλιάς της οικογενειακής οικονομίας.
Χαρακτηριστική παλαιότερη δήλωση της κας Μπακογιάννη για αυτό το θέμα: Οι νοικοκύρηδες έχουν εξαντληθεί πλήρως, Οι φυλακές θα γεμίσουν από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους. Ακόμη η παρέμβαση της βουλευτού της ΝΔ, στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό, ήταν καταπέλτης για όσα αποφασίζονται στο υπουργείο οικονομικών που δεν φέρνουν έσοδα στο κράτος και οδηγούν σε απόγνωση και αδιέξοδο την κοινωνία μας.

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας αμφισβητείται ευθέως από τον κ. Λοβέρδο που ως Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί καταδικάζει την πολιτική της λιτότητας και της ποινικής δίωξης όσων αδυνατούν να καταβάλλουν δυσβάσταχτους φόρους.

Επιδημία των επίκαιρων ερωτήσεων, έχει γίνει η «σύσταση» ομάδων των 30 ή και 50 βουλευτών της ΝΔ που κατά καιρούς, ζητούν επίμονα από τον νυν υπουργό Οικονομικών και άλλοτε συνεργάτη των κ.κ. Σημίτη και Παπαντωνίου, να εξηγήσει τα ... ανεξήγητα, όπως για τη ζημιά που προκαλεί σε κοινωνία, περιβάλλον και κρατικά έσοδα ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης ή η αποτυχία του μέτρου των ρυθμίσεων των οφειλών σε εφορία και ταμεία κ.α.
Οι ίδιοι βουλευτές, επισημαίνουν επίσης την αστοχία των δηλώσεών του που προέβλεπε για το τέλος του 2013 ανάπτυξη.... ενώ τώρα την μεταθέτει για το 2014 και βλέπουμε..

Τον κ. Σαμαρά, δεν φαίνεται να τον προβληματίζουν οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που τους θεωρεί ..δεδομένους στις τεχνοκρατικές αστοχίες του υπουργείου οικονομικών.
Τον προβληματίζει περισσότερο η ίδια η στελεχιακή βάση της ΝΔ που θέλει να φανεί συνεπής στην προ εκλογών αντιμνημονιακή της στάση και που σήμερα κατέληξε στα μάτια των έκπληκτων ψηφοφόρων της, περίτεχνη κυβίστηση.
Από την άλλη ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πως και ο κ. Στουρνάρας να πάει σπίτι του, ως πολιτική κίνηση εκτόνωσης, η Τρόικα θα ζητήσει έναν άλλο άξιο αντικαταστάτη του, ικανό να προχωρήσει το μεγάλο σχέδιο..

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η δικομματική κυβέρνηση πρέπει να βρει τη χρυσή τομή, μεταξύ ψυχρής εκτέλεσης του «σχεδίου» της Τρόικα που έχει βυθίσει την Ελλάδα στο χάος και τη μιζέρια και των αναγκαίων κοινωνικών παροχών και άμεσων αναπτυξιακών μέτρων.
Όσο η Ελλάδα βαδίζει χωρίς δικό της σχέδιο ανάκαμψης και προστασίας των πολιτών της, θα σέρνεται κάτω από τις οικονομικές «φούστες» του ΔΝΤ και της Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ ..και μέχρι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, να βρει κάποια εθνική λύση.. η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, δεν πρόκειται να επιτρέψει άλλο το «άβατο» του υπουργού οικονομικών, μιας και αντιλαμβάνεται πως μαζί με την φοροχτυπημένη και εξαθλιωμένη κοινωνία θα ..τελειώσει και η δική της πολιτική καριέρα.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για το www.news4all.gr