Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εκτελεστικ​ή Επιτροπή Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου: «Μαζί με τους πολίτες θα υλοποιήσου​με το σχέδιό μας για την ολοκληρωμέ​νη διαχείριση των στερεών απορριμμάτ​ων»



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ομόφωνα ανακοινώνει:


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας το σχέδιο δράσης της και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στηρίζει απόλυτα το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων, με σκοπό τη μετατροπή της από την Περιφέρεια με τους περισσότερους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, στην Περιφέρεια πρότυπο της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει σαν στόχο να αποτρέψει τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και να επιβάλλει την πιστή τήρηση των κανόνων νομιμότητας σε σχέση με το θολό τοπίο της αδιαφάνειας, της ασυδοσίας και της παράνομης διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι σήμερα. Δίνει επίσης τέλος στις συναλλαγές πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, επιφέροντας παράλληλα ισχυρό κτύπημα στη μαύρη μαφία των σκουπιδιών.

Το αποτέλεσμα του διεθνή διαγωνισμού θα μειώσει σημαντικά το κόστος για τον Πελοποννήσιο πολίτη, ο οποίος, μέχρι σήμερα, και περισσότερα χρήματα δαπανούσε και δεν γνώριζε που πήγαιναν.

Η Περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου εφαρμόζει το σχέδιό της για την οριστική και ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, με τη θεσμική εξουσιοδότηση της πολιτείας και μετά την εντολή των πολιτών, γιατί μόνο με τους πολίτες συνομιλούμε και μαζί τους σχεδιάζουμε καθημερινά την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Εξαρχής γνωρίζαμε ότι το έργο αυτό θα γίνει στόχος, γιατί βάλλει εναντίον συμφερόντων. Θα παλέψουμε ωστόσο με μοναδικό στόχο για την επιτυχία του, ώστε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον της Πελοποννήσου και των πολιτών της.

Ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου απολαμβάνει της πλήρης στήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε κατά την ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου, όπου παρέστησαν οι τέσσερις (4) συναρμόδιοι Υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Περιβάλλοντος, και παράλληλα έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως περιβαλλοντικό έργο.

Ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ ήταν απόλυτα σύμφωνος με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και, πλέον, αποτελεί εθνικό μοντέλο για τη χώρα, ως το έργο που έδωσε λύση στο σοβαρότερο πρόβλημα της Πελοποννήσου και μάλιστα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου ουδέποτε αμφισβητήθηκε και ουδέποτε αντιμετώπισε νομική ή οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή.

Δέχεται σήμερα, ωστόσο, επίθεση, άμεσα ή έμμεσα, ένας απόλυτα διαφανής και αδιάβλητος διαγωνισμός, απ’ όσους μέχρι σήμερα με την εμπλοκή τους ή τη σιωπή τους ευνοούσαν τη συνέχιση της παρανομίας. Η προσπάθεια εκμετάλλευσης των πολιτών ως όχημα για την επίτευξη ιδιοτελών στόχων υπηρετεί τη συστημική παθογένεια που εν πολλοίς ευθύνεται για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.
Το όπλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η προσωπική επαφή του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του με τους πολίτες. Μαζί με τους πολίτες θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων».