Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ​ΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΒΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ"



Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναπτύσσει η Νέα Δημοκρατία ενάντια στη βία,  με το γενικό σύνθημα “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής, εκδήλωση με θέμα “Βία, πολίτες και θεσμοί”.
Ομιλητές ήταν η κα Βασιλική Γεωργιάδου, Αν. Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, Δημοσιογράφος, ο κ. Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής Α’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ και ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Νίκος Δένδιας, Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σπήλιος Λιβανός, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε συζήτηση για την έξαρση της βίας με πρόσχημα την πολιτική και αναπτύχθηκαν αρχές και προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την επικράτηση του κράτους δικαίου και την προστασία της Δημοκρατίας. Επισημάνθηκε η ανάγκη καταδίκης της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται.