Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς… απρόοπτα ο αγιασμός στη Βουλή

agiasmosvouli
Τελέστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα κοινοβουλευτική Σύνοδο. Παρόντες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα και με κατάμεστα τα θεωρεία από συγγενείς και φίλους βουλευτών, αλλά και δεκάδες δημοσιογράφους από ξένα Μέσα Ενημέρωσης, που είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής λόγων των τελευταίων εξελίξεων.
Πάντως, στα κοινοβουλευτικά έδρανα βρέθηκαν οι 15, από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς απουσίαζαν ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Ευβοίας Γιάννης Λαγός, οι οποίοι είναι υπό κράτηση στις φυλακές.
Σημειώνεται ότι οι τρεις βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, είχαν προσέλθει μαζί στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Τον σταυρό ασπάστηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.
«Ο θεός μαζί σας και καλή πρόοδο των εργασιών σας» ευχήθηκε ο σεβασμιότατος Μτηροπολίτης Σεραφείμ αμέσως μετά τη λειτουργία.