Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η Αίγυπτος συνεχίζει να ματώνει…

new-clashes-in-Egypt
Ο απολογισμός των θυμάτων στις συγκρούσεις κατά την διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο αυξήθηκε σε 51 νεκρούς και 268 τραυματίες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην 40ή επέτειο του αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1973.
Ο απολογισμός αυτός είναι ο βαρύτερος μετά την εβδομάδα της αιματηρής καταστολής που είχε αρχίσει την 14η Αυγούστου, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν διαλύσει δύο καταυλισμούς τους οποίους είχαν στήσει οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε δύο πλατείες του Καΐρου. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν σκοτωθεί τότε.
Ο στρατός, ο οποίος έπνιξε στο αίμα κάθε διαδήλωση των υποστηρικτών του Μόρσι έκτοτε, είχε αναπτύξει περισσότερα από ό,τι συνήθως άρματα μάχης σήμερα στο Κάιρο ενόψει της κινητοποίησης των ισλαμιστών και της αντιδιαδήλωσης στην οποία καλούσαν οι αντίπαλοί τους.
Σύμφωνα με τον Χάλεντ αλ Χάτιμπ, αξιωματούχο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείο Υγείας, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο, ένας στην Μπένι Σουάιφ και ένας στην Ντέλγκα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Ο Χάτιμπ δεν διευκρίνισε ποιοι ήσαν αυτοί που έχασαν τη ζωή τους και υπό ποιες συνθήκες. Κατά τον ίδιο, οι τραυματίες είναι 94.
Ο στρατός, η κυβέρνηση, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και ένα μέρος του πληθυσμού χαρακτηρίζουν πλέον τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τους υποστηρικτές του Μόρσι «τρομοκράτες».

υστερογραφα