Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

«η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ...ΑΡΚΑΔΙΑΣ»



Ένα αναπάντεχο μουσικό γεγονός στην καρδιά της Πελοποννήσου. Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την Τρίπολη, θα συναντηθούν ένας κορυφαίος μαέστρος, μια ανατρεπτική ορχήστρα και το κουαρτέτο της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι νότες θα πλημμυρίσουν την πόλη για να γραφτεί πρώτη φορά στην Τρίπολη μια… σύνθεση από υψηλής μουσικής ποιότητας γεγονότα.  

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία μικρά κοντσέρτα δρόμου από κουαρτέτο μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με έργα Mozart, Boccherini, Strauss, Pachelbel, Shostakovich, Haydn, Legrand, Kreisler, Gardel, Albeniz, Joplin, Σκαλκώτα. Οι συναυλίες θα δοθούν στις κεντρικές πλατείες της Τρίπολης, στην Πλατεία Νεομ. Δημητρίου (Σκακιέρα), στην Πλατεία Άρεως και στην Πλατεία Πετρινού. 

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 οι Πελοποννήσιοι θα υποδεχθούν στην Τρίπολη τον διεθνούς φήμης μαέστρο Διονύσιο Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias) και την σημαντική μουσική ομάδα της «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of Enlightenment). Έργα του Μότσαρτ θα ακουστούν στο εσωτερικό του πανέμορφου νεοκλασικού Μαλιαροπούλειου θεάτρου στο κέντρο της Τρίπολης αλλά και στην πλατεία Πετρινού, όπου οι διοργανωτές θα έχουν εγκαταστήσει δύο υπαίθριες γιγαντοοθόνες. Το κονσέρτο θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στους θεατές που δεν θα καταφέρουν να βρεθούν εντός θεάτρου.

Orchestra of the Age of Enlightenment

 

H «Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού», με πορεία 26 ετών στον χώρο της κλασσικής μουσικής, αποτελείται από διακεκριμένους σολίστ και μουσικούς, οι οποίοι πιστώνονται τη συνέπεια στο ιδρυτικό τους σύνθημα: «Δεν είναι όλες οι ορχήστρες ίδιες» (www.oae.co.uk). Η καταξιωμένη ομάδα μουσικών ξεχωρίζει για την αριστεία, την πολυμορφία και την διαρκή της εξερεύνηση στις νόρμες της κλασσικής μουσικής.
Οι Άγγλοι καλλιτέχνες, μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ και υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του Ελληνογάλλου μαέστρου Διονύσιου Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias) θα μεταφέρουν την δημιουργική τους δίψα, τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις αλλά και την ανάγκη τους για επαναπροσδιορισμό των κλασσικών συναυλιακών μορφών.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων διημέρου 11-12/10 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
11 ΟΚΤ 2013
 
Πρόγραμμα
Επιλογές από έργα των με έργα Mozart, Boccherini, Strauss, Pachelbel, Shostakovich, Haydn, Legrand, Kreisler, Gardel, Albeniz, Joplin, Σκαλκώτα.
 
 
Ορχήστρα
Κουαρτέτο μελών της «Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών»
 
 
Τραγούδι
Τραγουδιστής σολίστ της «Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων»
 
 
Χώροι & ώρες
    Πλατεία Νεομ. Δημητρίου (Σκακιέρα), ώρα 14:30
    Πλατεία Άρεως (Δικαστήρια), ώρα 19:00
    Πλατεία Πετρινού (Στέγαστρο), 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ
12 ΟΚΤ 2013
 
Πρόγραμμα
    Mozart Symphony No 29 in A K201
    Mozart Violin Concerto No 3 in G K216
    (Διάλλειμα)
    Mozart Symphony No 40 in G minor K550
 
 
Ορχήστρα
«Orchestra of the Age of Enlightenment” (Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού), από την Αγγλία
 
 
Διεύθυνση ορχήστρας
Dionysios Dervis-Bournias
 
 
Σολίστ
Kati Debretzeni
 
 
Χώρος και ώρα
Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ώρα 20:30
Θα υπάρχει παράλληλη αναμετάδοση σε γιγαντοοθόνες στο εξωτερικό του κτιρίου.