Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΡΑΣΗ: Προϋπολογισμός 2014 Νέοι φόροι 2,5 δις για να συντηρηθεί ό,τι απέμεινε από τους κομματικούς στρατούς

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατατέθηκε από τον υφυπουργό κ. Σταϊκούρα ο προϋπολογισμός του 2014, ο οποίος φιλοδοξεί να αποδώσει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, με υπόθεση μικρής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά 0,6%, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.
Μόνο που για να επιτευχθεί αυτό, σύμφωνα με το προσχέδιο, θα χρειαστούν, τι άλλο; Νέοι φόροι... Το προσχέδιο προβλέπει αύξηση εσόδων κατά 2,5 δις Ευρώ (+4,5%) τα οποία θα προέλθουν από την αύξηση φορολογίας επί των ενοικίων ακινήτων, την αύξηση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών, (αποτέλεσμα της κατάργησης των αφορολογήτων ορίων), την κατάργηση άλλων φοροαπαλλαγών και την αύξηση της φορολογίας των αγροτών. Κατά τα άλλα, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι. Μόνο που αν βαφτίσουμε το κρέας ψάρι, συνήθως δεν τρώμε ψάρι.
Η οικονομία βρίσκεται σε πολυετή βαθιά ύφεση, σε μεγάλο βαθμό λόγω της εξοντωτικής φοροεπιδρομής που σχεδίασε σαν απάντηση στην κρίση, ενάντια σε κάθε οικονομική θεωρία, η κυβέρνηση. Αντί να μειώσει το κράτος και να αφήσει τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας να μας οδηγήσει στην ανάκαμψη, συνεχίζει την υπερφορολόγηση, για να θίξει όσο γίνεται λιγότερο ό,τι απέμεινε από τους κομματικούς στρατούς. Πρώτα η κυβέρνηση Παπανδρέου και στην συνέχεια η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζουν αμετανόητα την ίδια πολιτική. Φόροι και πάλι φόροι που σκοτώνουν κάθε προοπτική πραγματικής ανάπτυξης και μείωσης της εφιαλτικής ανεργίας.