Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

O Δένδιας για τις σχέσεις… αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή

Nikos-DendiasΣυνέντευξη στην εφημερίδα “Danas” του Βελιγραδίου παραχωρεί ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αναπτύσσοντας το πλαίσιο των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, αλλά και των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία.
Αίσθηση προκαλεί η απάντηση που δίνει ο Νίκος Δένδιας για το ενδεχόμενο σχέσεων αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή, που συζητείται ευρέως.
“Εάν κάποιος αστυνομικός έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, δεν μπορώ να το γνωρίζω και δεν δικαιούμαι να ομιλώ γι’ αυτό, εφόσον η συμπεριφορά του δεν επηρεάζει τη λειτουργία της υπηρεσίας ή δεν παραβιάζει το νόμο, αν κι εμένα προσωπικά, ο πολιτικός λόγος του κόμματος αυτού μου είναι ιδιαίτερα αποκρουστικός.
Ωστόσο, αν ο αστυνομικός αυτός παρανομεί, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις αρχές της νεοναζιστικής ιδεολογίας, τότε θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σ’ αυτό το θέμα, είμαστε αποφασισμένοι και κατηγορηματικοί”, σημείωσε με έμφαση ο Νίκος Δένδιας.

ysterografima.gr