Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πεντάρα του Ολυμπιακού στον Λεβαδειακό - Φουστέρ σερβίρει, Μήτρογλου “σκοτώνει”

onsports
Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Βοιωτία και την έδρα του Λεβαδειακού, επί του οποίου επικράτησε εύκολα με 0-5. Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός, ακίνδυνος ο Λεβαδειακός. Χατ -τρικ σε 21 λεπτά από τρεις ασίστ του Φουστέρ από τον Μήτρογλου ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, το σκορ είχε ανοίξει στο πρώτο μέρος με πέναλτι ο Σαβιόλα, ενώ σκόραρε και ο Βάις, Δύο δοκάρια είχε ο Κάμπελ.
“Αναβρασμός” στο ημίχρονο μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού και των
αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ένταση συνεχίστηκε κι έξω από το γήπεδο.



Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους επιβάλλοντας τον ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό. Μόλις στο 5΄ο Κάμπελ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 15΄ μετά από ωραία συνεργασία των Κάμπελ και Μπονγκ η μπάλα έφτασε στον Σαβιόλα ο οποίος ανατράπηκε από τον Λαμπρόπουλο και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Αργεντινός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε μέχρι ο Σαβιολά να απειλήσει ξανά για τον Ολυμπιακό με τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ στο 42΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα βελτιώθηκε αφού ο Λεβαδειακός ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 51΄.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τους χώρους να γίνει απειλητικός και είχε δεύτερο δοκάρι ξανά με τον Κάμπελ στο 55΄. Στο 70ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Φουστέρ ο Μήτρογου ανενόχλητος στην περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δευτερόλεπτα αφού είχε μπει στο ματς.

Δύο λεπτά αργότερα χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αφού αρχικά ο Πρζιρόφσκι έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Μήτρογλου και στο.... ριμπάουντ ο Σαβιόλα έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά το 0-3 έγινε στο 85ο λεπτό όταν δύο αλλαγές του Μίτσελ συνεργάστηκαν. Ο Ιμπαγάσα έκανε ωραία προσπάθεια, η σέντρα του κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Βάις που με δυνατό σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ξανά ο Μήτρογλου ο οποίος μετά από καταπληκτική συνεργασία με τον Φουστέρ ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ στο 89΄, ενώ σχεδόν με την σέντρα του Λεβαδειακού και πάλι ο Φουστέρ σέρβιρε και ο Μήτρογλου εκτέλεσε για το τελικο 0-5.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ σε 5 λεπτά, με τον Μήτρογλου να κάνει χατ-τρικ σε 21 λεπτά, ενώ συνολικά τα 6 από τα 8 γκολ που έχει πετύχει μέχρι τώρα η ομάδα του Πειραιά ήρθαν από τον πάγκο και 5 από τα 8 ήρθαν από στημένη φάση.

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μανόλο, Νικολακάκης, Λαμπρόπουλος (53' Πετράτσι), Μαχαίρας, Κονέ, Ορτέγκα (46' Γιάντσης), Μάρτινς, Βασιλείου (77' Μπούστο).

Ολυμπιακός (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Σαβιόλα (73' Ιμπαγάσα), Κάμπελ (58' Βάις), Ολαϊτάν (65' Μήτρογλου).