Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Καψής προανήγγειλε παρέμβαση Εισαγγελέα για την κατάληψη στο Ραδιομέγαρο

kapsis
Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα της Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, με δηλώσεις του στον  Real Fm  υποστήριξε ότι μετά τη στελέχωση της μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να βρίσκεται υπό κατάληψη το Ραδιομέγαρο, προαναγγέλλοντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
«Δεν έχει πλέον την παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή. Αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία η εισαγγελική παρέμβαση. Η κατάσταση είναι στα όρια της πρόκλησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στελέχωση της μεταβατικής τηλεόρασης.
«Έγινε η μοριοδότηση με βάση τις δηλώσεις. Σε αρκετές έχουν γίνει λάθη, διορθώνονται και θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις για τον μεταβατικό φορέα. Όταν έχει γίνει λάθος, σκόπιμο ή όχι, αφαιρούνται τα μόρια. Ένας αριθμός από αυτούς, δεν θα προσληφθεί. Στη θέση τους, θα μπουν επιλαχόντες. Η απαράβατη οδηγία είναι ότι δεν θα καταστρατηγηθεί η σειρά της μοριοδότηση, για κανέναν και με κανέναν τρόπο. Αυτή είναι και η πολιτική δέσμευση που έχω αναλάβει.
Δεν συμφωνώ ότι αργήσαμε. Πέρασε ένα αρκετά μεγάλο στάδιο διαπραγματεύσεων, με στόχο να εκπέμψει η μεταβατική τηλεόραση από την Αγία Παρασκευή γιατί η Κατεχάκη έχει σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Δεν έγινε δυνατό εξαιτίας μιας συντεχνιακής νοοτροπίας στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και της πολιτικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει την Αγία Παρασκευή κλειστή για τη Δημόσια Τηλεόραση».