Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στα ματς της Κυριακής Το καρέ του «Χ» και η Καλλονή - Στον ΠΑΟ η βελτίωση δεν ήρθε...

Το καρέ του «Χ» και η Καλλονή
Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από τα Περιβόλια ο Παναθηναϊκός που έμεινε στο 1-1 με τον Πλατανιά . Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ναζλίδη στις καθυστερήσεις του α' μέρους και ο Ατζαγκούν στο 81' έδωσε στους Πράσινους τον βαθμό της ισοπαλίας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 4Χ4 στις ισοπαλίες, έμειναν αήττητοι, ενώ οι «πράσινοι» έκαναν το 2Χ2, μετά το 1-1 με τη Βέροια στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Παναθηναϊκός έμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς «τρίποντο» (έχει και μία ήττα από τον Πανιώνιο) και δείχνει να έχει σοβαρότατο πρόβλημα, τόσο στην άμυνα (σ.σ. ιδιαίτερα στα στημένα), αλλά και στον τομέα της ανάπτυξης. Η βελτίωση για την οποία μιλούσε ο Γιάννης Αναστασίου στη διακοπή του πρωταθλήματος, μετά τις μεταγραφές που έγιναν, δεν ήρθε σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά όπως υποστηρίζουν στο τριφύλλι «μετράνε οι βαθμοί...»
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Σιώπης, Τετέ, Μπέλιτς (60΄ Αγκιλέρα), Ναζλίδης (46΄ Μοράλ), Γουνδουλάκης (89΄ Πόποβιτς), Τόρες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Αμπεΐντ, Ρισβάνης, Ζέκα (71΄ Ατζαγκούν), Ντίνας (58΄ Μπαϊράμι), Πράνιτς (80΄ Καρέλης), Μπεργκ.
Η Καλλονή πέρασε και από τη Ριζούπολη
Την τρίτη εφετινή νίκη της και δεύτερη εκτός έδρας πέτυχε η Καλλονή στη Ριζούπολη. Με τέρματα των Μανούσου (53'), Λεάντρο (66') και Μαρσέλο (76') η ομάδα της Μυτιλήνης επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα. Για τους γηπεδούχους μείωσε ο Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Για την «ελαφρά ταξιαρχία» αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα και πρώτη εντός έδρας μετά το νικηφόρο 2-1 της πρεμιέρας επί του Άρη.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Κόρμπος (56΄ Φαρινόλα), Αλβαρες, Γκουέλα, Μπλάζεκ (40΄ Μίνγκας), Εγκον (78΄ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο Άλβες (78΄ Σιλιγαρδάκης), Φαρίνο, Λεοζίνιο (81΄ Περόνε), Γκόμεζ, Μανούσος, Καζάκης (71΄ Γκάσιτς).

Ισόπαλα έληξαν και τα ματς
στο «Βικελίδης» (Άρης - Λεβαδειακός 1-1)
Ούτε αυτή την αγωνιστική κατάφερε να νικήσει ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης -μετά από τρεις ήττες και την αντικατάσταση του Γιάννη Χατζηνικολάου από τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς-παρουσιάστηκε βελτιωμένη, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει, στην έδρα της, τον Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, μολονότι η ομάδα της Βοιωτίας αγωνίστηκε από το 74' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εμμάνουελ Κονέ. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 53' με τον Καπό, για να ισοφαρίσει ο Άρης στο 58ο λεπτό με τον Ουντότζι.
Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Σταυρόπουλος, Κύργιας, Πουλίδο, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (70' Οικονομόπουλος), Τάτος, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (78' Μανιάς), Ουντότζι.
Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Σανγκινέτι, Μαρτίνεθ, Λυκογιάννης, Μαχαίρας, Ιωαννίδης (46' Καπό), Κονέ, Ορτέγκα (62' Μπούστος), Μάρτινς (78' Πετράτζι), Μάντζιος.

στο «Γεντί Κουλέ» (ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 1-1)
Ο Ναβάρο στο 36' έβαλε μπροστά τους Αρκάδες, ενώ στο 63' ο Περογαμβράκης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Μονιάκης (82΄ Μιλιάζες), Βερόν, Μακρής, Γκαλέτι (80΄ Λαμπρόπουλος), Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (52΄ Παπάζογλου), Περογαμβράκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (70΄ Λισγάρας), Γκοιάν, Ζησόπουλος, Κοντοές, Ουσέρο, Ναβάρο, Γκρατσίνι (65΄ Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (83΄ Χουάνμα).

και στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος - Πανθρακικός 1-1).
Τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έφερε την ισοπαλία, 1-1 στην αναμέτρηση του Πανιωνίου κόντρα στον Πανθρακικό, ο οποίος είχε προηγηθεί στο 36' με τον Ιγκόρ. Οι δύο ομάδες μετά από 4 αγωνιστικές έχουν από 2 ισοπαλίες, με τους γηπεδούχους, τουλάχιστον, να μην φεύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια ανήμερα της επετείου των 123 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Κολοβός (84΄ Πάνος), Λάζνικ (46΄ Ντούνης), Αραβίδης, Καμπάνταης (64΄ Γιάννου)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Απόστολος Μάντζιος): Σέρεμετ, Χρήστου, Μίκουλιτς, Ζος, Παπαγεωργίου, Ρομέου (+90΄ Τριανταφύλλου), Λαδάκης, Κάσες (83΄ Ζεκίνια), Τζάνης (58΄ Ντιόγκο), Μπαϊκαρά, Ίγκορ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (19:30, ns1)