Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΔ: Γνήσιος εκφραστής της Χρυσής Αυγής ο Καμμένος - Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη δήλωση Καμμένου για τον Πάχτα

siggrou100

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη φράση περί «λιντσαρίσματος» του Πάχτα, που είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής.
Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος.
Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!»

Επίσης επίθεση στον Πάνο Καμμένο έκανε με ανακοίνωσή της και η ΚΕΔΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα.
Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ σημειώνει:
«Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, η οποία έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται τελευταία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποί της.
Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.
Είναι αδιανόητο αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να προτρέπει τους πολίτες σε πρακτικές, που αμφισβητούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Καμένος είναι ταγμένος να υπερασπίζεται και να υπηρετεί».


kammenos522Στο μεταξύ η προ ημερών δήλωση τού προέδρου των ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’ Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, προκάλεσε, την  παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή.
Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.