Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ: Μεγάλα ονόματα με άρωμα γυναίκας στη «μάχη της Αθήνας»

Σκέψεις να ρίξουν τα μεγάλα ονόματα τους στη «μάχη για το Δήμο Αθηναίων» κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα δύο κόμματα της Αριστεράς: Ειδικά μετά τα τελευταία (προ φόνου) δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν πρωτιά Κασιδιάρη στην Αθήνα αλλά και το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας είναι ιδιαίτερα μεγάλο τόσο για τη ΝΔ που προσανατολίζεται σε έναν προβεβλημένο υπουργό της, το Ν. Δένδια όσο και για πρόσωπα όπως ο Α. Λοβέρδος, έχει σημάνει συναγερμό στην Αριστερά και ιδιαίτερα στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το τελευταίο διάστημα  συζητείται έντονα σε στενό κύκλο περι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία εκλέγεται στην Α΄ Αθήνας. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αρχικά στο τραπέζι της Κουμουνδούρου είχε πέσει το όνομα της Σοφίας Σακοράφα. Ωστόσο αφενός οι σχετικά χαμηλές επιδόσεις της βουλευτού της Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου το γεγονός ότι η ίδια έχει δηλώσει την προτίμησή της για την Περιφέρεια Αττικής, η υποψηφιότητα της για το Δήμο Αθηναίων φαίνεται ότι «παγώνει».
Δεν είναι όμως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτεται να ρίξει «πρώτο όνομα» στη «μάχη της Αθήνας». Αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και στον Περισσό με τη βουλευτή, επίσης, της Α΄ Αθήνας Λιάνα Κανέλλη. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της κ. Κανέλλη είχε ακουστεί και για το 2010 ωστόσο τότε προτιμήθηκε ο Νίκος Σοφιανός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και για τις δύο βουλευτίνες της Αριστεράς, έχουν ξεκινήσει μετρήσεις από εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες είναι γνωστές για τις καλές τους σχέσεις με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων της