Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

24 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάνη


 Πέρασαν 24 ολόκληρα χρόνια από την αποφράδα και βροχερή Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 1989 που δολοφονήθηκε άνανδρα ο Παύλος Μπακογιάννης.
O γιος του Παύλου Μπακογιάννη και δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης μαζί με παλιούς φίλους και συνεργάτες του πατέρα του τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, στην οποία συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, Νικόλαος.
 Την ίδια ημέρα το μεσημέρι εψάλει τρισάγιο στον τάφο του αείμνησου βουλευτή Ευρυτανίας στο κοιμητήριο του Καρπενησίου, παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη.
 Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.
 Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.
 Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.
 Στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.
newsit.gr