Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ατρόμητος με… καραμπόλες, 2-0 τον Απόλλωνα

atr


 Ο κοντός, Χαβιέ Ούμπιντες και ο ψηλός, Ματίας Ιγκλέσιας «καθάρισαν» στο Περιστέρι για τον Ατρόμητο με 2-0 τον Απόλλωνα και έδωσαν δικαίωμα στην ομάδα τους να χαμογελάσει και να αναρριχηθεί.

Ο Ατρόμητος πήρε το ματς, διότι πολύ απλά ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Οι οικοδεσπότες ήταν ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους και αν σε κανά δυο φάσεις ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί, τότε το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο κόντρα στην «ελαφρά ταξιαρχία».
Απόλυτη, δηλαδή, δικαιοσύνη στο Περιστέρι, όπου ο Απόλλων «εμφανίστηκε» στο γήπεδο δυο-τρεις φορές και αυτό ελέω ατομικών εξάρσεων που δεν ήταν ικανές να φέρουν θετικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο τέταρτο του ματς στο Περιστέρι δεν είχε να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη επιθετική στιγμή για τις δυο ομάδες. Επί της ουσίας διεξαγόταν ένα ματς με αρκετά σκληρά, όχι αντιαθλητικά, μαρκαρίσματα και αντεγκλήσεις τύπου Γιαννούλη-Γκουέλα στο 9'. Ετσι το 0-0 ήταν πολύ λογικό να παραμένει.

Οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, όμως, δεν άργησαν να έρθουν με τον Ατρόμητο να απειλεί πρώτος με αδύναμο, ωστόσο, γυριστό του Καραγκούνη (18') μετά από σέντρα του Φυτανίδη. Και απ' ό,τι φαίνεται αυτό συνιστούσε προμήνυμα των γηπεδούχων γι' αυτό που θα ακολοθούσε στο 25' με τον Ούμπιντες, ο οποίος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή σε συνδυασμό με κόντρα σε Αλβάρεζ, νίκησε τον Τζόρβα που δεν είχε οπτικό πεδίο με δεδομένα τα πολλά σώματα μπροστά στα μάτια του.
Το γκολ αυτό φαίνεται πως έδωσε φτερά στους Περιστεριώτες, οι οποίοι αναζήτησαν άμεσα το 2-0 και τα κατάφεραν. Στο 28' ο Παπαδόπουλος και στο 29' ο Φυτανίδης το άγγιξαν για να έρθει στο 31' ο Ιγκλέσιας να το πετύχει με σουτ και κόντρα και πάλι στον Αλβάρεζ.
Ο Απόλλων έδειχνε σαστισμένος, μα και ανίκανος να αντιδράσει. Ετσι το 2-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Αλέκος Βοσνιάδης έριξε στο ματς τους Μπάρκογλου και Μίνγκα αντί των Εγκον, Μπλάζεκ που στο α' ημίχρονο ήταν άφαντοι, στην προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα του ματς.
Και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο β' ημίχρονο, ο Απόλλων έγινε απειλητικός, όμως όχι με τις αλλαγές, αλλά με τον Γκουέλα, του οποίου το σουτ πέρασε άουτ.
Η φάση αυτή, όμως, φαίνεται πως αποτέλεσε επί της ουσίας απλή έξαρση για τον Απόλλωνα, μιας και ο Ατρόμητος πήρε άμεσα τα ηνία του ματς και έψαξε και το 3ο γκολ, το οποίο ειδικά στη φάση του 59' το άγγιξε, με το σουτ του Μπρίτο να κτυπά στο δοκάρι.
Το 2-0 παρέμενε με τους Περιστεριώτες να χάνουν ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Καραγκούνη στο 65'. Ηταν εμφανές πως ο Ατρόμητος υπερείχε σ' όλα έναντι του Απόλλωνα που έδειξε ανήμπορος ή ανίκανος, αν θέλετε να αντιδράσει.
Ετσι το 2-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του ματς που δεν αποκλείεται να επιφέρει εξελίξεις στην «ελαφρά ταξιαρχία».
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τζενάμο, Φυτανίδης, Γιαννούλης (74' Νάστος), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Καραγκούνης (71' Δημούτσος), Ούμπιντες, Μπρίτο (86' Γεωργίου), Παπαδόπουλος.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Τζόρβας, Αργυρόπουλος (66' Φαρινόλα), Παντελιάδης, Δεληζήσης, Βέρτζος, Καμαρά, Αλβάρεζ, Μπλάζεκ (46' Μίνγκας), Γκουέλα, Έγκον (46' Μπάρκογλου), Πετρόπουλος.