Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ολυμπιακός στο κυνήγι του σερί με Σαβιόλα-Μήτρογλου για το 15άρι! - Η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα

Saviola-Mitroglou

Ο  Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό . Την 15η σερί νίκη του στην επαρχία ψάχνει ο πρωτοπόρος και αήττητος πρωταθλητής Ολυμπιακός στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό,το βράδυ της Κυριακής (22 Σεπτεμβρίου, 20.30) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με τον Μίτσελ να ετοιμάζει τους ερυθρόλευκους με Σαβιόλα-Μήτρογλου επιθετικό δίδυμο και 4-4-2.

 Ο Ισπανός τεχνικός θα επαναφέρει το σύστημα 4-4-2 με δίδυμο στην επίθεση τον Αργεντίνο και τον Ελληνα φορ, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι συνεργάζονται άψογα (έχουν πετύχει τα 9 από τα 12 γκολ), με στόχο το "5 στα 5" στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την 15η σερί νίκη των ερυθρολεύκων στην επαρχία.
Ενας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στα διπλά του στην επαρχία είναι ο Κώστας Μήτρογλου, καθώς από πέρσι που επέστρεψε στην ομάδα στις 10 σερί νίκες που μετράει ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 7 γκολ στο σύνολο των 22 γκολ που έχουν βάλει οι Πειραιώτες.
Από κει και πέρα, ο Μίτσελ θα προσπαθήσει να φρεσκάρει την ενδεκάδα, λόγω της κούρασης του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Χολέμπας αναμένεται να πάρει τη θέση του τραυματία Μπονγκ, ενώ ο Παπάζογλου διεκδικεί τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, αν και ο Μανιάτης έχει τον πρώτο λόγο.

Η αυλαία της αγωνιστικής θα ανοίξει το Σάββατο με την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την Καλλονή, την εφετινή έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμήςΟ Σενεγαλέζος χαφ Ζιράν Εντό, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης, συμπεριλήφθηκε από τον Σάκη Τσιώλη στην αποστολή Αντίθετα, «κόπηκε» -χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα- ο Ζαραδούκας ενώ εκτός έμειναν και οι Μπακασέτας και Λούι. Νοκ άουτ είναι και οι τραυματίες Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι.
Στην αποστολή λοιπόν είναι οι Ερνάντεζ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Κοντοές, Πιπίνης, Λισγάρας, Γκόιαν, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Σέτι, Εντό, Ουσέρο, Κάφα, Ναβάρο, Ουρτάδο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι, Χουάνμα και Καράσκο.
 
Θα ακολουθήσει το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους μετά από 8 χρόνια.
Ζητούμενο η νίκη και για τους δύο αντιπάλους. Ο Ατρόμητος με υψηλές βλέψεις και γεμάτο ρόστερ δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και ήδη η διοίκηση απαγόρευσε τις δηλώσεις στους παίκτες ως πρώτο μέτρο πίεσης και αντίδρασης, ώστε να έρθουν τα νικηφόρα αποτελέσματα.
Ο Απόλλωνας μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα επί του Αρη δείχνει να ψάχνεται με τον Αλέκο Βοσνιάδη να ανησυχεί για την... καρέκλα του, που τρίζει επικίνδυνα, αν συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα.
 
Επίσης ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Λεωφόρου το βράδυ του Σαββάτου (20.30), που διευθήνει ο Κορίνθιος Γιώργος Δασκαλόπουλος, αλλά και το κυριακάτικο  παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά στο γήπεδο της Τούμπας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου


16.00 Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

18.15 Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

20.30 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ : Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου


16.00 ΠΑΟΚ-Πλατανιάς : Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

18.15 Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

18.15 Πανθρακικός-Βέροια : Γιώργος Κύζας (Δράμας)

18.15 Εργοτέλης-Πανιώνιος : Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

20.30 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός : Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

19.30 Ξάνθη-Άρης: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)