Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αλωσε το «Μπερναμπέου» μετά από 14 χρόνια η Ατλέτικο!

Αλωσε το «Μπερναμπέου» μετά από 14 χρόνια η Ατλέτικο! (vds)

Και η Ατλέτικο συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο! Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κέρδισε την Ρεάλ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μετά από 14 ολόκληρα χρόνια σε αγώνα πρωταθλήματος και έκανε το ανεπανάληπτο 7Χ7 που την διατηρεί ισόβαθμη στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Μπαρτσελόνα!


Οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν στη νίκη χάρη στο γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο 11' μετά από πάσα του Κόκε. Στη συνέχεια ο Μπενζεμά σπατάλησε δύο ευκαιρίες για την Ρεάλ ενώ στο τέλος του ημιχρόνου ο Ντιέγκο Λόπεθ στέρησε από τον Κόστα το δεύτερο γκολ.
Ο Αντσελότι επιστράτευσε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου τους Μπέιλ και Μόντριτς αλλά η εικόνα των «μερένγκες» δεν άλλαξε ριζικά. Μάλιστα η Ατλέτικο είχε δοκάρι με τον Κόκε. Στο τέλος ο Κουρτουά απέκρουσε προσπάθεια του Μοράτα.
Ετσι η Ρεάλ γνώρισε την πρώτη της εφετινή ήττα και έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή.
ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Κοεντράο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (46' Μπέιλ), Ιγιαραμένι (46' Μόντριτς), Ισκο (73' Μοράτα), Ροναλντό, Μπενζεμά
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Μιράντα, Χουανφράν, Λουίς, Γκοντίν, Τιάγκο, Γκάμπι, Τουράν (88' Ροδρίγκες), Κόκε, Βίγια (87' Ραούλ Γκαρσία), Ντιέγκο Κόστα (85' Μπατιστάο)

Εκανε ρεκόρ και τραυματίστηκε ο Μέσι!
 Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το δρόμο ώστε η Μπαρτσελόνα να κάνει το «7 στα 7» στην έδρα της Αλμερία (0-2) αλλά στη συνέχεια αποχώρησε τραυματίας με μυϊκό πρόβλημα.
Στο 21' ο Μέσι αφού συνδυάστηκε με τον Πέδρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφτασε τα 324 τέρματα με τη φανέλα της Μπάρτσα, ξεπερνώντας το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Ρεαλ, Ραούλ!
Όμως εννέα λεπτά αργότερα ο Αργεντινός αποχώρησε από το παιχνίδι λόγω ενός μυϊκού τραβήγματος στο δεξί μηρό. Θα εξεταστεί την Κυριακή και τότε θα διαπιστωθεί εάν θα ταξιδέψει με την αποστολή των Καταλανών στην Γλασκόβη για το ματς με την Σέλτικ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Αλμερία έχασε στη συνέχεια δύο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά στο 57' ο Αντριάνο μετά από σέντρα του Φάμπρεγκας έκανε το 0-2 για τη Μπάρτσα. Στο 83' ο Μπάρτρα αστόχησε μόνος του και έχασε την ευκαιρία να προσθέσει το όνομα του στο πίνακα των σκόρερ.

 H βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 21
2. Ατλέτικο 21
3. Ρεάλ 16
4. Βιγιαρεάλ 14
5. Μπιλμπάο 12
6. Βαλένθια 12
7. Εσπανιόλ 11...