Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τα έκανε Σαβι-«όλα» στη Νέα Σμύρνη! ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Τα έκανε Σαβι-«όλα» στη Νέα Σμύρνη!

Με δημιουργό και εκτελεστή τον Σαβιόλα, ο Ολυμπιακός πέρασε με 2-0 από τη Νέα Σμύρνη, παρέμεινε στην κορυφή της Superleague μετά από έξι αγωνιστικές και πλέον βλέπει μόνο Αντερλεχτ.

Ο στόχος επετεύχθη για τον Ολυμπιακό μέσω Σαβιόλα. Οι Πειραιώτες πήραν αυτό που ήθελαν στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο (2-0) και πλέον έχουν το μυαλό τους στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες, όπου παίζονται πολλά για το μέλλον τους στο Champions League. Και το τρίποντο αυτό το οφείλουν στον Αργεντινό, ο οποίος δημιούργησε το 1-0 και έγραψε το 2-0.
Για πολλούς, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπαλάρα. Δεν ήταν εντυπωσιακός. Εχουν δίκιο… Ηταν, όμως, ουσιαστικός, τη στιγμή που έπρεπε. Τη στιγμή που ο Μίτσελ στο 57' έριξε στο ματς τον Σέποβιτς, δημιούργησε ανισορροπία στην άμυνα του Πανιωνίου με αποτέλεσμα αυτή στο 61' να φανεί γυμνή στην μπαλιά-τρύπα του Σαβιόλα στον Βάις που έκανε το 1-0 και όλα έγιναν πιο εύκολα. Και κάπου στο 75' ήρθε ο δημιουργός να γίνει εκτελεστής.. Ο Σαβιόλα ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 2-0 και να καθαρίσει την μπουγάδα.


Στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης της Νέας Σμύρνης έλειψε επί της ουσίας η κλασική ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Πανιώνιος δεν του άφηνε περιθώρια δράσης με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μην απειλήσουν.
Από την άλλη, ο Πανιώνιος όποτε μπορούσε, έβγαινε από το καβούκι του. Οι Νεοσμυρνιώτες προσπαθούσαν είτε με ατομικές ενέργειες είτε με στημένα να απειλήσουν. Ακριβώς κάτι τέτοιο έκαναν στο 28' και με τον νεαρό, Πνααγιωτούδη, όμως χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατίρι.
Μετά το 30', όμως το σκηνικό του ματς άλλαξε. Απλούστατα ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ανεβάσει ταχύτητα και σε διάστημα λίγων λεπτών να απειλήσει τρεις φορές με το 1-0.
Στο 33' ο Χολέμπας έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για να έρθει στο 35' η κλασική στιγμή με τον Ολαϊτάν. Ο Νιγηριανός πέρασε τον Γιαννακόπουλο, όμως βρέθηκε σε πλάγια θέση με αποτέλεσμα το σουτ που έκανε, να βρει το οριζόντιο δοκάρι και να φύγει από την περιοχή του Πανιωνίου. Το 0-0 παρέμεινε και δεν άλλαξε ούτε στο 37' στην κεφαλιά του αφύλακτου Μανιάτη μετά από σέντρα του Χολέμπας, αλλά ούτε στις καθυστερήσεις στη φάση του Σαβιόλα.


Στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε, όπως στο πρώτο 45λεπτο. Ηταν νωθρός με αποτέλεσμα ο Μίτσελ στο 57' να ρίξει στο ματς τον Σέποβιτς αντί του Κάμπελ σε μία προσπάθεια να δώσει όγκο στην αντίπαλη περιοχή με δεδομένο πως οι Ολαϊτάν, Σαβιόλα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Φαίνεται πως η αλλαγή αυτή έφερε ανισορροπία στην άμυνα του Πανιωνίου, την οποία εκμεταλλεύτηκε στο 61' ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μετά από ασίστ του Σαβιόλα στον αφύλακτο , Βάις που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Μετά το 1-0, τα δεδομένα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα… Και αυτό γιατί οι «κυανέρυθροι» έκαναν αλλαγή προσώπου στο 69' και όχι τακτικής βάζοντας τον Καμπάνταη αντί του Γιάννου. Ετσι ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε και στο 75' έφθασε στο 2-0 και επί της ουσίας «καθάρισε» το ματς. Ο Ολαϊτάν μπήκε από αριστερά, σέρβιρε στον Σαβιόλα που σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 2-0 υπέρ των Πειραιωτών. Ενα σκορ που έμελλε να είναι το τελικό στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Παναγιωτούδης (80' Ριβέρο), Μενδρινός (61' Λάσνικ), Ντούνης, Καλτσάς, Αραβίδης, Γιάννου (69' Καμπάνταης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σαβιόλα (78' Ντομίνγκες), Σάμαρης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Κάμπελ (57' Σέποβιτς), Σαλίνο (72' Εντινγκά), Βάις, Ολαϊτάν.