Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ηττήθηκε η Skoda Ξάνθη απ'την Σταντάρ Λιέγης


Η Skoda Ξάνθη ήταν ανώτερη από την Σταντάρ Λιέγης στα Πηγάδια αλλά ηττήθηκε με 2-1 και το έργο της έχει γίνει πολύ δύσκολο. Οι Ακρίτες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 69' λόγω αποβολής του Μπέρτου ενώ ο Κυριακίδης έπιασε πέναλτι του Μπια στο 52'.
 Η Ξάνθη μπορεί να μπήκε πιο δυνατά στο ματς αλλά είδε την Σταντάρ να μετουσιώνει την καλύτερη επίθεσή της στο πρώτο εικοσάλεπτο και με καταπληκτικό τέρμα του Μπια να ανοίγει το σκορ. Οι Βέλγοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα εκμεταλλευόμενοι το σάστισμα των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου. Στο 36', όμως, ο Ντιέ έστησε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1. Ο Κυριακίδης κράτησε το σκορ στο 39' σε σουτ του Σισέ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Η Skoda Ξάνθη άγγιξε το 2-1 στο 50' αλλά ο Μαρσελίνιο δεν ολοκλήρωσε σωστά την κούρσα που έκανε και έφτασε απέναντι από τον Καβασίμα.
Η Σταντάρ κέρδισε πέναλτι 1 λεπτό αργότερα αλλά ο Κυριακίδης έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Μπια. Η φάση αυτή έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους αλλά ο Μαρσελίνιο δεν ήταν στη μέρα του. Ο άνθρωπος που έδωσε την πρόκριση στους Ακρίτες έχασε κι άλλη ευκαιρία στο 67' και 2 λεπτά μετά ο Μπέρτος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι Βέλγοι δεν άργησαν να το εκμεταλλευτούν και με την κεφαλιά του Σιμά πήραν τη νίκη με 2-1 και μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League. Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης, Παϊτο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (56' Ντε Γκούζμαν), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Ντιέ (86' Σολάρι), Μάνταλος (56' Μαρίν), Βασιλακάκης.
Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Λαντολι, Οπάρε, Τσίμαν, Αρσλαναγκιτς, Μπουλότ, Σισέ (46' Μπέγιενς), Μαρκέ, Μουχανγκί, Ντε Καμάργκο, Εζεκιέλ (62' Μπατσουαγί).