Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η Αλ Κάιντα τρομοκρατεί και πάλι την Αμερική! Κλείνουν πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο την Κυριακή

Al-Quaeda-Osama-Bin-Laden
Twitter @EmOikonomidis
Όταν τον Μάιο του 2011 ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων SEAL στο σπίτι όπου διέμενε στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, και ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την είδηση που “κλείδωνε” την επανεκλογή του, με διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο, η Αμερική πήρε μια βαθιά ανάσα.
Υπήρχαν φυσικά και οι δύσπιστοι, που δεν θεωρούσαν ότι το βιολογικό τέλος του “σεϊχη του τρόμου” θα συνεπαγόταν και το τέλος του ίδιου του τρόμου. Αυτού που ως συναίσθημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μονάχα από την ελπίδα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι μεσολαβεί το ενδιάμεσο στάδιο της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας.
Δυο χρόνια και μερικούς μήνες μετά την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η Αλ Κάιντα σκορπίζει και πάλι τον τρόμο στην Αμερική, επιβεβαιώνοντας ότι η βαριά σκιά του φόβου δεν απομακρύνθηκε με τον θάνατο του ιδρυτή και φυσικού ηγέτη της.
Όπως ανακοίνωσε το State Department, την Κυριακή 4 Αυγούστου πολλές πρεσβείες και προξενία των ΗΠΑ ανά τον κόσμο θα μείνουν κλειστά, ως προληπτικά μέτρα σε μια απροσδιόριστη απειλή. Το “απροσδιόριστο” διευκρινίστηκε εν μέρει off the record, με τους δημοσιογράφους να ενημερώνονται ότι οι μυστικές υπηρεσίες της υπερδύναμης έχουν αξιολογήσει ως εξαιρετικά σοβαρή την απειλή της Αλ Κάιντα να χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.
Έτσι, οι πρεσβείες θα παραμείνουν κλειστές της Κυριακή, και θα ξανανοίξουν μονάχα μετά από μια προσεκτική επανεκτίμηση της κατάστασης. Ο τρόμος επέστρεψε. Και ο “σεϊχης” του χαμογελάει, όπου κι αν βρίσκεται…

ysterografa.gr