Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

"Αγορά των πολιτών" : Διοργάνωση συζήτησης το Μάιο 2014 στις Βρυξέλλες - ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 
Στην "Αγορά Πολιτών" για την Ανεργία των Νέων, μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συγκεντρωθούν νέοι άνθρωποι από όλη την Ευρώπη για να συζητήσουν τις παρούσες προκλήσεις στην αγορά εργασίας της Ευρώπης.

Δύο νέοι, ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, ένας εργαζόμενος και ένας άνεργος, από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσκληθούν σε αυτή τη διάσκεψη.

Πώς να λάβετε μέρος;

Οι συμμετέχοντες στην Αγορά Πολιτών για την Ανεργία των Νέων πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 30 ετών και να κατοικούν σε ένα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Δεδομένου ότι οι συζητήσεις θα διεξάγονται στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά ή Ισπανικά, είναι ουσιώδες να μπορούν οι συμμετέχοντες να συζητούν σε μία από αυτές τις γλώσσες. Θα διατίθεται επίσης παθητική διερμηνεία στα Ελληνικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Πολωνικά, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθούν τη συζήτηση σε αυτές τις γλώσσες. Πρέπει όμως να μπορούν να παρεμβαίνουν στη συζήτηση σε μία από τις προαναφερθείσες τέσσερεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά ή Ισπανικά).

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση πριν από τις 31 Αυγούστου 2013. Πρέπει να έχουν άδεια να ταξιδέψουν, δεδομένου ότι ορισμένες υπηρεσίες ανέργων μπορεί να επιβάλλουν περιορισμούς μετακίνησης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να παράσχει στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2013.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής όλων των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΑΙΤΗΣΗ :


Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο